שירי (שם בדוי) ציפתה בקוצר רוח לחופשת סקי קצרה עם בעלה שציפתה לה לאחר ששב משירות מילואים ארוך בעזה. השניים ארזו מזוודה וטסו אך הם לא ציפו למה שהתרחש במהלכה - שירי נפלה ונחבלה קלות ברגלה הימנית. רק בדיעבד הבינה כי פציעה זו למעשה הצילה את חייה.
כשהזוג שב מהחופשה, שירי פנתה לבדיקה אצל אורתופד מומחה בעקבות הכאבים ברגלה. הבדיקה הצביעה על חשד לקרע ברצועה בברך והיא נשלחה לבדיקת MRI. שם, למרבית ההפתעה נמצאה גם מפרצת מדאיגה בעורק הברך. לנוכח הממצא המדאיג, שירי הופנתה בדחיפות למיון במרכז הרפואי מאיר, וביצעה במקום בדיקת CT שאישרה את הממצא. ד"ר עדי בכר, מנהלת מחלקת כלי דם במרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית, מציינת כי "מדובר במפרצת נדירה בקוטר 3.5 ס"מ, המכונה 'עורק פופליטאלי', אשר מתרחבת וגורמת לעורק להיות רחב ביותר מ-50% מקוטרו הצפוי. לדבריה, "מפרצת היא מחלה מסוכנת של דופן העורק. היא גורמת לתסחיפים וסותמת את העורקים ברגליים. ברגע שיש התרחבות, מצטברים על דופן כלי הדם, בין השאר קרישי דם, שעלולים להיות בלתי יציבים. עם זרם הדם, הם יכולים להתנתק מהדופן ולחסום את העורקים ברגליים. ברגע שיש חסימה, אין אספקת דם לרגל וזה עלול להביא לכריתתה".
הד"ר מציינת כי בדיקת ה-CT הראתה כי למרבה המזל המפרצת שאותרה עדיין לא גרמה לחסימת עורקי השוק. בעקבות הממצאים הובהלה שירי לחדר הניתוח, שם נקטע קטע המפרצת והוחלף בהצלחה.
"חשוב לציין כי כאשר חולה מגיע עם תסמיני רגל איסכמית קשים, בעקבות פגיעה בכלי הדם, הפרוגנוזה עגומה והסיכוי לאובדן הגפה הוא מעל 50%", מסבירה ד"ר בכר. "למעשה תאונת הסקי הצילה את רגלה, שכן אצל אישה בריאה וצעירה שלא חשה בסימפטומים, הסיכוי לאתר מפרצת מעין זו נמוך עד אפסי".