החורף בשיאו, אך לפי שעה נראה כי הישראלים לא ממהרים להתחסן לשפעת. הנתונים המספריים שמסרו לנו הקופות, מעידים על ירידה באחוז ההתחסנות הכללית לנגיף בהשוואה לעונה אשתקד. הנתונים מדברים בעד עצמם.
בקופ"ח מכבי חוסנו 347 אלף מבוטחים לעומת כ- 100,000 באותו השבוע לפני כשנה.
בקופ"ח מאוחדת חוסנו כ-150 אלף מבוטחים התחסנו עד כה. באופן כללי השנה התחסנו 13.5% פחות מאשר בעונה הקודמת.
בקופ"ח לאומית חוסנו כ-70 אלף מבוטחים, לעומת 80 אלף בשנה שעברה.
בכללית: עד כה התחסנו בכללית 780 אלף מבוטחים. מדובר בירידה של 10% משנה שעברה.
האחוז הנמוך של המתחסנים, שקשור ככל הנראה גם למלחמה, מוביל, ככל הנראה, גם לשיעור גבוה יותר בתחלואה. ד"ר רוני פרבר, מנהל מחלקת בריאות הציבור במאוחדת, מציין כי בארץ ניכרת עלייה במספר החולים בנגיף. לדבריו, גם לפי הדוח האחרון של ארגון הבריאות העולמי, קיימת עלייה בתחלואת השפעת ברמה הגלובלית. "היא ניכרת בייחוד באירופה, במרכז אסיה וצפון אמריקה ומרכז מערב אסיה. רק בשבוע האחרון תועדה באזורים אלו עלייה של 10% בהידבקות בנגיף. גם המערך לבקרת מחלות של ארה"ב דיווח שנמשכת עלייה בשפעת", הוא מציין.
לדבריו, החיסון לשפעת הוכח יעיל במניעת אשפוזים ומקרים של תחלואה קשה בקרב תינוקות וילדים אצל 67% מהמתחסנים, לעומת אלו שלא חוסנו. "השפעת הגיעה אלינו השנה מעט באיחור, ולכן יש תחושה של אופוריה בציבור בכל הקשור לנושא, אבל חשוב לזכור שמדובר במחלה קשה שגובה מדי שנה את חייהם של מיליוני אנשים ברחבי העולם. עם תחילת המלחמה, חלה ירידה באחוזי ההתחסנות בקרב מרבית קבוצות הסיכון, בעיקר בקרב ילדים וקשישים, אבל דווקא בימים אלה, חשוב לדאוג לאורח חיים בריא ככל שניתן, ובין היתר לא לשכוח שישנן מחלות חורף שנוכחות גם בתקופת לחימה".
כאמור, הוא מציין כי בשבועות האחרונים חלה עלייה במספר החולים בשפעת. "ראינו גם מקרים שבהם נדרש אשפוז לנוכח החמרה במצב. לכן, חשוב מאוד שלא לוותר על החיסון, שיכול גם לחסוך מאתנו את המחלה, וגם למנוע הדבקה של אחרים".
רות ברוך, ראש אגף סיעוד בחטיבת קהילה, כללית: "השנה אנו רואים ירידה במספר המתחסנים בהשוואה לתקופה המקבילה לשנה שעבר. אי אפשר להתעלם מהעובדה שהאירועים בתקופה האחרונה משפיעים על ההיענות. רבים מפונים ונמצאים מחוץ לבתיהם וחלק ניכר נמצא גם בשירות מילואים, וכל השגרה השתבשה. אנחנו בעיצומם של ימים חורפיים. עדיין ניתן להגיע להתחסן ולהגן על עצמנו מפני המחלה וסיבוכיה״.