החורף עדיין לא החל באופן רשמי, אולם בבתי החולים ובמרפאות הילדים כבר מרגישים את העלייה הכללית בתחלואה. ד"ר דיתי מכנס, רכזת רפואת ילדים של הכללית במחוז דן-פ"ת, מציינת שלאחרונה מגיעים למרפאה יותר ויותר ילדים שסובלים מתחלואה נשימתית, בדגש על תחלואה בנגיף ה-RSV. "לצד השפעת העונתית ודלקות הריאה שמתגברות רואים גם עלייה בווירוס הנפוץ. חלק מהמטופלים מופנים למיון ונדרשים לאשפוז".
ד"ר שני פלד, פנימית המטולוגית ומומחית לרפואת ילדים במכבי שירותי בריאות מחוז צפון, תומכת בדברים: "ישנה עלייה כללית בתחלואה הנשימתית בקרב ילדים, וכן בקרב תינוקות ופעוטות. חלק לא קטן מהפניות ומהאשפוזים בבתי החולים נובע מווירוס ה-RSV". לדבריה, מדובר בווירוס נשימתי שעלול להוביל לדלקת ריאות – ברונכיוליטיס. "זוהי דלקת ויראלית של הריאות, והעלולה להיות קשה בעיקר כשמדובר בפגים או בתינוקות הסובלים ממחלות ריאה או ממחלות לב".
פרופ' אפי בילבסקי, מנהל היחידה למחלות זיהומיות במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית, מציין שגם בשניידר רואים עלייה במספר המקרים: "וירוס ה-RSV מגיע בכל שנה בתחילת החורף, וכבר עכשיו אנחנו מתחילים להרגיש את העלייה במספר הילדים שמגיעים לטיפול בקהילה ובבתי החולים בעטיו".
ד"ר רחל שצמן שטוירמן, מומחית במחלות זיהומיות בילדים במרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית, מציינת כי גם במאיר עדים לעלייה בקרב ילדים הסובלים מווירוס ה-RSV. לדבריה, מדובר בווירוס שעלול להיות מסכן חיים, בייחוד בקרב תינוקות קטנים.
ד״ר אלכס גורי, מומחה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית: "גם אצלנו יש לא מעט מקרים כבר מתחילת אוקטובר. זה לא חריג לנובמבר, אבל כיוון שעונת הנגיף חלה לרוב מנובמבר עד מרץ, אני חושב שמקבלי ההחלטות צריכים לשקול להתחיל לתת חיסונים כבר מאוקטובר".
וירוס נטול טיפול תרופתי
ד״ר אריאל טננבאום, מנהל מחלקת הילדים בהדסה עין כרם, מציין כי אף שהווירוס הוא הסיבה העיקרית לאשפוז ילדים ברחבי העולם, כיום אין לו תרופה ייעודית והטיפול הוא בעיקר שמרני ובעת הצורך גם כולל טיפול בחמצן ותמיכה נשימתית. כמו כן, הוא מדגיש כי גורמי הסיכון לסיבוכים ולמחלה קשה יותר, הם: פגות, מומים לבביים מולדים ומחלות כרוניות, בעיקר בקרב תינוקות בשנה הראשונה לחייהם. "מדובר בווירוס מידבק מאוד, העובר באמצעות עיטוש, שיעול והפרשות פה ואף. ילדים בני 3 ומעלה שנדבקים ב-RSV לרוב עוברים את המחלה עם חום ונזלת, בלי סיבוכים מיוחדים, אולם בגילים קטנים יותר, בעיקר כשמדובר בתינוקות, הסיכון גדול יותר לפתח סיבוכים. לכן, מומלץ להקפיד על רחצת ידיים לפני הטיפול בתינוק, ועל מניעת קרבה, ככל שניתן, עם אחים גדולים יותר המראים סימני מחלה".
ד"ר מכנס תומכת בהמלצתו של ד"ר גורי לחסן פגים ותינוקות עם מחלות ריאה או לב כרוניות. גם ד"ר פלד ממליצה לחסן ומסבירה כי החיסון מסייע למנוע תחלואה קשה.