אבנר שמידט, תושב פתח תקווה נולד עם מחלה גנטית בשם נוירופיברומטוזיס. זוהי מחלה תורשתית שכיחה המתבטאת בין היתר בכתמי עור ובהופעת גידולים לאורך מערכת העצבים בגוף, הופעת נמשים בבית השחי והמפשעות. אי טיפול נכון במחלה עלול להיות קטלני. החולים במחלה נוטים ללקות בגידולים שונים, שפירים וממאירים. הסיכון לחלות בסרטן בגיל צעיר הינו גבוה פי ארבעה מאשר בשאר האוכלוסייה.
למרות מחלתו, שמידט למד בישיבת 'נחלים', שירת בצבא כחובש קרבי ב'גולני', השתתף במבצע 'עופרת יצוקה' ואף למד מדעי הטבע והחיים באוניברסיטה הפתוחה. לפני כ-12 שנה הוא חלה בלוקמיה והבריא.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
"למרות שמגיל קטן אבנר חלה במחלה וסבל מסימפטומים קשים, המחלה שלו זכתה להתעלמות מוחלטת מצד הרופאים המטפלים", טוענים הוריו, "העובדה שאבנר חלה במחלה עוד מהילדות, הייתה אמורה להדליק נורה אדומה אצל הרופאים המטפלים שטיפלו בו".
לאורך השנים הוא טופל על ידי רופאי קופ"ח 'מכבי' ובית החולים 'בילינסון'. הוא התלונן לא פעם על כאבים בירך ונאלץ לקחת אופטלגין לשיכוך הכאבים. הוא התקשה בעמידה וישיבה. "אבנר סבל מכאבי תופת בירך ימין שהקרינו לו על הברך. הוא עבר טיפולי פיזיותרפיה וניסה לעשות תרגילים אבל הפסיק עקב כאבים עזים. הוא עבר בדיקת MRI והתברר שיש לו גידול. הוא עבר ניתוח להסרתו אבל הכאבים לא פסקו", מספרים בני המשפחה.
הרופאים לא הצליחו לפענח ממה הוא סובל, זאת למרות שסבל מסימפטומים של מחלת הנוירופיברומטוזיס. מצבו הלך והדרדר, עד שלפני כשנה וחצי בגיל 34 הוא מת מסרטן הרקמות (סרקומה) זאת מבלי שהרופאים אבחנו את המחלה. "אבנר מת בייסורים קשים בגלל מחדל הרופאים", טוענים בני משפחתו.
באמצעות עו"ד ענת גינזבורג, הגישו בני משפחתו תביעת רשלנות רפואית לבית המשפט המחוזי מרכז נגד שירותי בריאות כללית, בית חולים בילינסון ומכבי שירותי בריאות בסכום של כעשרה מיליון שקל. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה לרפואה פנימית שקבע, כי אוזלת היד של הרופאים ב'מכבי', התעלמות מדבר קיומה של המחלה ואי הפנייה לבדיקות נחוצות היו בניגוד לפרקטיקה הרפואית.
"היו כמה וכמה הזדמנויות לאבחן את מחלתו של המנוח וניתן היה להציל את חייו. הזדמנויות אלו הוחמצו בשל רשלנות הנתבעים והדבר חרץ את גורלו של המנוח", נכתב בחוות הדעת של הרופא המומחה.
ממכבי נמסר בתגובה: "מדובר במקרה מצער ואנו משתתפים בצער המשפחה. כתב התביעה נסמך על מומחה מתחום האתיקה ולא על מומחים קליניים. אנו לומדים את כתב התביעה ונמסור התייחסות מפורטת בבית המשפט".
מבית החולים בילינסון נמסר בתגובה: "התביעה התקבלה בבית החולים. כמקובל אנו נלמד אותה לעומק ונגיב בבית המשפט".