בני משפחתה של אישה שמתה לטענתם עקב רשלנות של רופאי בית החולים שיבא תובעים בבית המשפט המחוזי בירושלים בגין שורה של מחדלים חמורים לכאורה. המקרה אירע לפני כארבע שנים וחצי. אנה פינקל, 56, הגיעה לבית החולים לאחר שעברה ניתוח להחלפת מסתם הלב, שנחשב קל יחסית. פינקל הייתה מאושפזת במחלקה לניתוחי לב, ושלושה שבועות לאחר הניתוח הועברה למחלקה הפנימית. מומחה לניתוחי לב ששחרר את פינקל ממחלקתו רשם שבכל מקרה של החמרה קלינית יש לבצע לה אקו-לב כביקורת.
כעשרה ימים לאחר מכן חלה החמרה במצבה והיא התקשתה לנשום, איבדה חלקית את ההכרה וצבע עורה הכחיל. רופאות מתמחות שהיו במחלקה ניסו לבצע בה החייאה באמצעות צינור קנה הנשימה אך ללא הצלחה. מרדימה בכירה שהוזעקה למקום החלה להנשימה. רופאה מתמחה הפנתה את פינקל לצילום חזה אך אף רופא מרדים לא התייחס לממצאיו. והתברר שגם אף רופא לא מילא אחר הוראותיו של מנתח הלב לבצע לפינקל אקו-לב ביקורת במקרה של הידרדרות במצבה.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
יום למחרת היא לקתה בדום לב קשה ורק לאחר מכן נלקחה לבדיקת אקו-לב, שחשף כי בגופה יש כמות עצומה של נוזל בחלל קרום הלב שלחץ על חדרי הלב וגרם לקריסתו. בוצעה בה החייאה מלאה עד לחזרת הדופק. כחמש שעות לאחר מכן בוצע בפינקל צנתור דחוף, אך זה לא עזר. לפינקל נגרם נזק בלתי הפיך במוח ובלב וכעבור כמה ימים היא נפטרה.
לכתב התביעה שהגישו בני משפחתה של פינקל באמצעות משרד עורכי הדין גיא נסים-אביחי דר, המתמחים ברשלנות רפואית, צורפה חוות דעת של רופא מומחה לניתוחי לב-חזה שקבע כי בדיקה פשוטה של אקו לב וטיפול פשוט של ניקור פריקדיאלי המבוצע באופן שגרתי על ידי מנתחי לב-חזה היו יכולים למנוע את מותה, וכי מבחינתו לא סביר במצב דברים שכזה שהיא לא תאובחן ולא תטופל בין כותלי בית החולים בטרם נגרם לה נזק כלשהו. לדבריו, ניקוי מיידי של הנוזל שהצטבר בגופה בהרדמה מקומית אפילו במיטת החולה היה מציל את חייה.
לטענתו, הצוות הרפואי במחלקה הפנימית לא מילא אחר הוראתו של הרופא למומחה לב-חזה לבצע בפינקל אקו-לב ביקורת. הוא ציין בחוות הדעת כי למרות שנדלקה נורה אדומה כמה פעמים בצילומי החזה וצל לב גדול, לא בוצע לה בדיקת אקו-לב דחופה, וסיכם כי אם הייתה מקבלת את הטיפול הראוי על פי הסטנדרטים המקובלים בעולם הרפואה חייה היו ניצלים.
עוד ב-mako בריאות:
>> הטיפ הסודי של קים יעזור לכם לירידה במשקל
>> אחת ולתמיד: כמה כוסות קפה כדאי לשתות ביום?
>> "אם יובל לא היה מגיע בזמן לבי"ח, הוא היה מת"
כתב התביעה מייחס בין השאר לצוות הרפואי שורה של מחדלים ותמיהות כיצד נגרמה הרשלנות והאם בכלל מדובר במחסור ברופאים בסוף השבוע, וכישלון בכך שלא פעלו על פי הסטנדרטים הרפואיים המקובלים ונהגו במנוחה באדישות, בשוויון נפש ובקלות דעת.
מבית החולים שיבא נמסר בתגובה: "מדובר בחולה עם מחלות רקע, שהועברה למרכז הרפואי שיבא מבית חולים אחר כשהיא במצב קשה מאוד עם מחלה מורכבת. עברה ניתוח לב הירואי במחלקה לניתוחי לב בבית החולים. במסגרת אשפוזה בבית החולים בוצעו למנוחה מלוא הבדיקות בהתאם למקובל ולמצבה הרפואי. לצערנו, היא נפטרה מדום לב שהינו סיבוך של מצבה. יצוין, כי חרף טיפול מיטבי ומעקב צמוד של בכירי הרופאים סיכיוי התמותה של חולים במצבה גבוהים מאוד".