בעקבות מקרה האלימות הקשה שאירע אמש (שני) בבית החולים הדסה הר הצופים, התקיימה הבוקר עצרת בלובי בית החולים בהשתתפות מאות אנשי צוות, עיתונאים ומבקרים ובמעמד הנהלת המרכז הרפואי.
"קיימנו הבוקר עצרת גינוי לאלימות והזדהות עם הצוותים", מתארת ד"ר תמר אלרם, מנהלת בית החולים. "כאשר המטרה הייתה קודם כל לתמוך בצוותים, להודות להם על מה שהם עושים, להזכיר להם את החוסן שקיים בהם וגם לגנות אלימות מכל סוג ובטח כלפי צוותים רפואיים".
האירוע החריג החל לאחר שהרופאים בישרו לבני המשפחה על קרובם שמת במחלקה לטיפול נמרץ, ככל הנראה בעקבות מנת יתר שנטל. בתגובה עשרות בני משפחה הכו אנשי צוות, שברו דלתות וחלונות והרסו ציוד. בבית החולים מסרו מיד לאחר האירוע כי: "הצוות כולו נותר מזועזע ונסער מן האלימות הקשה, ושני אנשי צוות שנפגעו באורח קל מטופלים כרגע בחדר המיון".
לדברי ד"ר אלרם, מדובר הפעם באירוע שונה לגמרי מבחינת עוצמת האלימות. "אנשים השתמשו במילה 'פוגרום' יותר מפעם אחת. אני אצטט אחות שאמרה לי את המשפט הבא '21 שנה אני אחות ומעולם לא פחדתי על חיי כמו הערב'. הם הסתתרו בשירותים, נעלו את עצמם ורצו לצאת דרך החלון. פחד מוות. לא נתפס".
איך התחושה הבוקר בית החולים?
"תחושת חוסן. אנשים עם כוחות נפשיים שנשבעו לטפל הכי טוב שאפשר. עכשיו הייתה לנו ישיבה עם השירות הפסיכו-סוציאלי במטרה לוודא שאנחנו ממשיכים הלאה ושלא יישארו כאלו עם פוסט טראומה. החוסן בהחלט ניכר".
מה צריך לעשות עכשיו?
"לקדם את הצעת הממשלה שכבר מונחת על השולחן שיהיה שוטר בכל בית חולים ללא יוצא מן הכלל. משיקולים תקציביים זה קיים כרגע רק בחלק מבתי החולים, וזה לא הגיוני, אם זה נדרש אז זה נדרש בכל בית חולים. בנוסף, להביא את האנשים האלו לדין. תבדקו כמה מאלו שנעצרים בגין אלימות כנגד צוותים ממצים איתם את הדין וכמה מהם משתחררים הביתה בשל חוסר עניין לציבור. אין הרתעה ואין ענישה. האלימות עלתה מדרגה והשימוש הרווח ברחוב באלימות כשפה מוצא את הביטוי שלו גם בבתי החולים".