מאז 7 באוקטובר חלפו יותר מארבעה חודשים, ועשרות אלפי ישראלים עדיין מפונים מבתיהם בדרום ובצפון שוהים בבתי המלון השונים ברחבי הארץ. מקהילות המפונים עולות עדויות קשות על אלימות, תקיפה והטרדות מיניות במלונות השונים.
בדיון מטעם הוועדה לקידום מעמד האישה שנערך הבוקר (שני) בנושא, טענה יו״ר הוועדה, ח״כ פנינה תמנו שטה כי נתוני המשטרה לא ברורים מספיק. אורית דנין, נציגת אגף החקירות של המשטרה, טענה כי ״ישנם 9 תיקים של עבירות מין בקרב מפונים שבהם הקורבן הוא מפונה. בגין אלימות במשפחה נפתחו 24 תיקים. התלונות נבדקות, חלק בחקירה וחלק הוגשו לפרקליטות״.
בתגובה לדברים אמרה ח"כ תמנו שטה: “איך בפעם הקודמת אמרתם שיש 36 תיקים? אני לא מבינה לאן נעלמו 36 תיקים״. עוד ציינה - ״ אחרי הדיון הקודם, קיבלתי טלפונים ממורות שמטפלות במפונים שאמרו שהמצב הוא הרבה יותר חמור ממה שאנחנו חושבים״. המשטרה השיבה כי בדיון הקודם הנתונים היו כלליים יותר והם לא יודעים להגיד כמה חשודים נעצרו.
רחל יעקובס ממרכז סיוע מגן זעקה כי היא נמצאת פעמיים בשבוע במלונות, שם היא מעבירה סדנת מוגנות ובה עולות טענות מטרידות. "אני אישית עצרתי פגיעה באחד המלונות בירושלים. הגעתי למלון והיה שם בן אדם בן 70, עובד של המלון שלקח איתו לחדרו שלושה מבני העדה האתיופית. הצלחנו לעצור את זה. הפגיעות עצומות והמציאות הרבה יותר חמורה ממה שמדווחים״.
בדיון נכחה גם ח״כ לימור סון הר מלך מעוצמה יהודית שאמרה כי ״אסור שיהיה מצב שמפונים ייפגעו ואנחנו נפספס את זה. למלונות נכנסים גם המון מתנדבים ומאחורי זה מתרחשים אירועים שהשם ישמור״.
גם עדי נעמת מהמועצה לשלום הילד, הדגישה את החשיבות שבקיום שיח בנושא בבתי המלון בקרב בני הנוער: ״רק בזכות שיח מוגנות שקיימנו באחד המלונות, אחת הנערות חשפה בפנינו הטרדה מינית שעברה״.