מיכאל כהנא, בן 11 מאשקלון, נזקק להשתלת לב שתציל את חייו. לאחר שהדרדר מאוד מצבו והפך קריטי, הרופאים במרכז שניידר לרפואת ילדים ובמרכז הרפואי בילינסון בהובלתו של פרופ' דן ערבות, מנהל מערך ניתוחי לב וחזה בבילינסון ושניידר, החליטו להשתיל משאבת חדר שמאל בלב (לב מלאכותי) על מנת להציל את חייו.
כיממה לאחר ההשתלה הילד התאושש ונשם בכוחות עצמו ותקשר עם משפחתו ועם הצוות הרפואי. לאחר הניתוח הוא אושפז ביחידה לטיפול נמרץ לב במרכז שניידר לרפואת ילדים ואתמול שוחרר לביתו. 

זוהי פעם ראשונה בישראל שמושתלת משאבת חדר שמאל (לב מלאכותי) בתוך בית החזה של ילד. לפני 20 שנים נערכה במרכז שניידר השתלת לב מלאכותי בילד בן 13, אולם אז היה זה  לב מלאכותי גדול, אשר היה מחוץ לגופו של המושתל. לאחר כשבוע נמצא לב אנושי מתאים והוא הושתל בגופו של הילד, שהינו בוגר כיום ומצבו טוב.

 >> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

ד"ר עינת בירק, מנהלת מכון הלב במרכז שניידר לרפואת ילדים, סיפרה כי "מיכאל הגיע אלינו לפני מספר חודשים כשהוא סובל מאי ספיקת לב קשה. בחודש האחרון החמיר מצבו ונאלצנו לחפש עבורו פתרון בהקדם האפשרי. מרגש לראות אותו היום כשהוא מתאושש ומצבו טוב לאחר הניתוח הייחודי שהציל את חייו".

"מדובר בהשתלה ייחודית מאחר וזוהי הפעם הראשונה בה הושתל לב מלאכותי בתוך גופו של ילד ולא מחוץ לגופו", אמר פרופ' ערבות, "השתלה זו מהווה נדבך חדש ותוספת משמעותית לניתוחי הלב בישראל".

עוד ב-mako בריאות:
>> הקפואים שאתם חייבים להעיף מהמקפיא, ומהר
>> חוקרים מצאו דבר אחד במשותף לנשים מקועקעות
>> הפעולה היומיומית הזאת גורמת לנשירת שיער
    

"בתחילה חששנו לבצע כאן בארץ את ניתוח השתלת ה-Lvad בשל חוסר הניסיון לבצע ניתוח כזה בילד בן 11, אך לאחר פגישה עם אנשי הצוות המנתחים מבלינסון ושניידר יחד עם צוותי הקרדיולוגים משניידר הבנו שאנו נמצאים בידיים בטוחות מיומנות ומקצועיות, ואכן כך היה. אנחנו מקווים שהסיפור שלנו יתרום ולו במעט להעלאת המודעות והחשיבות של תרומת איברים בארץ ויאפשר הצלה של ילדים ומבוגרים כאחד, אומרת מאור כהנא, אמו של מיכאל".   

השתלת לב מלאכותי מבוצעת להצלת חייהם של חולים הסובלים מאי ספיקת לב קשה שאינם יכולים עוד להמתין להשתלת לב או שאינם מתאימים לכך מסיבות שונות (מחלות רקע, גיל ועוד). הלב המלאכותי מושתל בבית החזה של החולה, ללא הוצאת ליבו שכשל, ומשמש תחליף לפעילותו. לב מלאכותי יכול לשמש כ"גשר" להצלת חייו של החולה עד להשתלה או כפתרון קבוע. לאחר ההשתלה, המושתל יכול לחזור לפעילות מלאה ולניהול אורח חיים תקין מלבד פעילויות שכוללות מים (בריכה, מקלחת, ים) בגלל הפחד מהרטבת הסוללות המפעילות את הלב, סוללות שנמצאות מחוץ לגופו של החולה. ההתקדמות הטכנולוגית האדירה שחלה בשנים האחרונות הובילה לדור חדש של לבבות מלאכותיים שמהווים את חוד החנית. אחוזי ההצלחה הגבוהים מבשרים עידן חדש עבור חולי אי ספיקת לב קשה.