ענת, אחות במקצועה, ביצעה בשבוע ה-32 להריונה, בדיקה להערכת משקל עובר אשר העלתה ממצא חשוד בנוגע להיקף בטנו של העובר שהיה גדול מהממוצע. היא הופנתה למיון נשים בבית חולים ליס שבאיכילוב, שם גילתה לתדהמתה שבבטנו של התינוק קיים גוש ענק בגודל 10 ס"מ.
בהמלצת הרופאים, הוחלט שענת שתמשיך את ההריון תחת מעקב עד לשבוע 39, אלא שכמה ימים לאחר מכן התגלה ממצא קרדיולוגי מחשיד, מה שאילץ את הרופאים לבצע ניתוח קיסרי דחוף.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
בשלב זה נכנס לטיפול במקרה הנדיר פרופ' איגור סוחטוניק, מנהל מחלקת כירורגיית ילדים בבית חולים דנה-דואק לילדים באיכילוב, שהחליט לבצע ניתוח להסרת הגידול, בגיל שבועיים בלבד של התינוק. אחרי שעות מותחות ודרמטיות, הניתוח עבר בהצלחה גדולה והתינוק הוחזר למחלקת הפגייה. בתוך 10 ימים בלבד הוא שוחרר לביתו ללא הבליטה בבטנו כשהוא בריא נינוח ושמח.
״התינוק אובחן טרם לידתו עם גידול שפיר בכבד מסוג המרטומה", סיפר פרופ' סוחטוניק לאחר הניתוח. "לאחר הלידה אבחנו כי קיימות ציסטות רבות על הגידול אשר גרמו ללחץ מוגבר בבטנו של התינוק. מייד הבנו שבמידה ונמתין, התינוק עלול להגיע למצב של אי ספיקה נשימתית על רקע לחץ על סרעפות או לסירוגין דימום לתוך ציסטות או ניקובן והחלטנו לגשת לניתוח המאתגר הזה. את מלאכת ההרדמה המורכבת של התינוק בגיל צעיר כל כך ניהלו ד״ר יבגני איזאיטל וד״ר דנה קרול".
פרופ׳ ניר לובצקי, מנהל מחלקת ניתוחי כבד, לבלב והשתלות וד"ר יעקב גויכמן, מנהל יחידת השתלות שביצעו את הכריתה מתארים: "ראינו כי הגידול תפס את רוב חלל האונה הימנית בכבד וגודלו הגיע לכ- 10 ס”מ, זהו גידול עצום בגודלו, בהתחשב בעובדה שמדובר בתינוק בין שבועיים, לכן נאלצנו לכרות את האונה הימנית של הכבד על מנת שנוכל להסיר את כולו. הניתוח ארך כ-5 שעות ולאחריו התפשטה אנחת הקלה וסיפוק מקצועי אדיר בחלל חדר הניתוח".
אימו ענת סיכמה: "בחרתי לו את השם ׳לביא׳ כי לא כל תינוק בן שבועיים היה מתמודד בצורה כזאת אמיצה, אבל לא פחות אמיצים ומדהימים הם הלביאים של הצוותים אשר טיפלו בו לאורך כל התחנות שעברנו פה בבית החולים. תודה לצוות הכירורגי, ההרדמה, מחלקת הריון בסיכון גבוה והפגייה באיכילוב, הייתם לנו כמו משפחה אחת גדולה״.