לפני כחמש שנים תושבת חיפה בשנות השלושים לחייה הגיעה לבית החולים רמב"ם כשהיא בחודש התשיעי להריונה. האישה הוכנסה על ידי הצוות הרפואי לחדר הלידה לאחר שהיה חשד לירידת מים. במהלך הלידה אובחנה מצוקה של העובר והרופא הבכיר הורה על ביצוע לידה קיסרית אך בהמשך, הניתוח הסתבך והתינוק נחנק ונזקק להחייאה. הוא הועבר במצב אנוש לפגיה וכעבור חמישה ימים הרופאים נאלצו לקבוע את מותו.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
הוריו של התינוק הסכימו לביצוע נתיחת גופה. ממצאי הנתיחה העלו כי הילוד מת כתוצאה מחנק בזמן הלידה ונוסף על כך נמצא כי לקה בדלקת ריאות.
ההורים הגישו תביעת רשלנות רפואית לבית משפט השלום בירושלים נגד משרד הבריאות ומדינת ישראל, שבית החולים נמצא תחת אחריותם. לטענת ההורים מי שאשמה במקרה המוות של התינוק זו המיילדת שלדבריהם זיהתה באיחור רב את המצוקה הנשימתית של הילוד.
הורי התינוק צירפו לתביעתם חוות דעת של רופאים מומחים שקבעו כי אכן הייתה רשלנות מצד המיילדת בחדר הלידה. נוסף על כך, התברר כי התגלו סתירות במסמכים הרפואיים בתיעוד שעת הלידה של התינוק והניתוח הקיסרי.
משרד הבריאות והמדינה הגישו כתב הגנה בו טענו שלא נפל כל דופי בעבודת הצוות הרפואי והם פעלו על פי הסטנדרטים הרפואיים המקובלים והם ביקשו לדחות את התביעה.
עוד ב-mako בריאות:
>> יש מצב שאתם סובלים מצליאק, אבל לא מודעים לכך
>> תרופות סבתא לחיזוק השיער: כל האופציות במטבח
>> סיבה לדאגה? התגלה זן נוסף של נגיף הקורונה
הצוות הרפואי לא היה ערוך לניתוח החירום
במהלך המשפט התגלה כי חל עיכוב בהכנסת האישה לחדר הניתוח וגם בחילוץ העובר בניֹתוח הקיסרי. האישה העידה בבית המשפט כי הצוות הרפואי לא היה ערוך מיד לביצוע הניתוח הקיסרי.
"הדלת בחדר הניתוח נפתחה ואחות חדר הניתוח שפתחה את הדלת דיברה בטלפון הנייד והייתה מופתעת מאוד לראותנו. היא קראה לעברנו: 'איך אתם באים בלי להודיע? אין חדר מוכן'. הם לא ידעו איזה חדר ניתוח פנוי ומוכן לקלוט אותי. חיכיתי במעבר בין חדרי הניתוח", העידה האישה.
לאחר מכן נוצר ויכוח בין הצוות הרפואי לגבי החדר אליו תיכנס היולדת. לפי ההורים, ויכוח זה עיכב את הטיפול והיולדת נכנסה לחדר הניתוח לאחר עיכוב של כ-7 דקות.
השופטת מיכל שרביט ציינה בפסק הדין, כי היה על המיילדת להזעיק מיד את הרופא כדי להתחיל את הניתוח. "ישנה אפשרות שאלמלא ההתרשלות בעניינו הייתה נמנעת הפטירה המצערת של הילוד", ציינה השופטת שרביט. "שוכנעתי כאמור כי הגם שמדובר בשבע-שמונה דקות עיכוב היה בכוחן של דקות יקרות אלה להציל את חיי הילוד".
השופטת פסקה כי המדינה תפצה את הורי התינוק בשני מיליון שקל.