ארגון הבריאות העולמי הודיע אתמול (רביעי) כי החיסון היחיד שאושר נגד מלריה נראה בטוח גם לילדים והצהיר כי בכוונתו להרחיב את מבצע החיסונים בקרוב. בארגון הבריאות העולמי מדגישים שמהלך זה עתיד להביא להתקדמות משמעותית במיגור המחלה, אשר הורגת מאות אלפי אנשים בשנה. המומחים טוענים כי האתגר הגדול כעת יהיה גיוס מימון שיאפשר לייצר ולהפיץ חיסונים עבור כמה מהמדינות העניות בעולם.
מוסקוויריקס, החיסון נגד מלריה, שפותח על ידי יצרנית התרופות הבריטית גלקסו-סמית-קליין, כבר נוסה על ילדים בעבר ונמצא כיעיל. מאז 2019 ניתנו 2.3 מיליון מנות חיסון לתינוקות בגאנה, קניה ומלאווי - במסגרת תוכנית פיילוט רחבת היקף, שנעשתה בתיאום עם ארגון הבריאות העולמי.
"זהו חיסון שפותח באפריקה על ידי מדענים אפריקאים ואנו גאים מאוד", אמר מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גברה-יסוס. "השימוש בחיסון זה, בנוסף לכלים הקיימים למניעת מלריה, יכול להציל חיים של עשרות אלפי צעירים מדי שנה", הוסיף. בהמשך דבריו התייחס מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי לכלים הנוספים להתמודדות עם המלריה, כמו רשתות למיטה ותכשיר ריסוס מיוחד שיכול להרוג יתושים שמעבירים את המחלה.
לפי ארגון הבריאות העולמי, 94% ממקרי המלריה ומקרי המוות מתרחשים באפריקה. עוד הם טוענים כי המלריה היא הרבה יותר קטלנית באפריקה מאשר הקורונה. על פי הערכה של ארגון הבריאות העולמי, בשנת 2019 מתו 386 אלף בני אדם באפריקה ממלריה, לעומת 212 שמתו ביבשת ב-18 החודשים האחרונים כתוצאה מהידבקות בנגיף הקורונה.