בשבועות האחרונים ניכרת עלייה עולמית בתחלואת הקורונה. בארה"ב, בסין, בצרפת ובמדינות שונות באירופה, מדווחים על עלייה במספר החולים, ובצרפת אף הומלץ לחזור לעטות מסכות. גרף התחלואה עולה באופן מתון גם אצלנו בארץ, ובהתאם לכך גובר הביקוש לבדיקות קורונה. אחד הזנים המדוברים ביותר של הרגע הוא זן הפירולה, אם כי בשלב זה אין עדויות לכך שהוא מסוכן או מידבק יותר.
לנוכח התחלואה הגוברת, שוחחנו עם ג'ולי שלייפר, מומחית ברפואת משפחה בכללית מחוז שרון שומרון, כדי להבין מה צפוי לנו בחורף הקרוב. "אני לא חושבת שנראה תרחישים דומים לאלה שראינו בעבר, וודאי לא מחלקות קורונה עמוסות. באופן כללי, התחלואה עולה בחורף מאחר שנמצאים יותר במקומות סגורים אבל צריך לזכור שבישראל חם מאוד בקיץ וגם עכשיו שוהים בחללים סגורים וממוזגים. סביר שנראה עלייה במספר חולי השפעת והקורונה בסביבות ינואר כי בד"כ זה השיא בחודשי החורף".
עם זאת, היא מרגיעה. "אני חושבת שהווירוס הגיע לאיזון מסוים. אומנם יש עלייה והזנים משתנים, אך לא נראה שכרגע מדובר בזנים אלימים או מדבקים יותר באופן משמעותי. גם הסימפטומים די יציבים ואינם שונים מאלה המוכרים לנו – כאבי שרירים, חום".
מה הצפי לגבי חיסוני הקורונה?
"אני מעריכה שבמהלך החורף נראה חיסון לקורונה שיומלץ בעיקר לאוכלוסיות בסיכון, ושלאוכלוסייה הרגילה ימשיכו להמליץ להתחסן לשפעת. החיסונים לא ימנעו מחלה אבל הם יפחיתו את הסיכונים והסיבוכים באופן משמעותי".
בצרפת כבר המליצו לאוכלוסייה לעטות מסכה, בקרוב אצלנו?
"קשה לי להאמין שתהיה המלצה גורפת, אבל אני חושבת שמדובר בהמלצה נכונה, בייחוד למי ששוהה כרגע במקומות צפופים כמו מטוס או שוהה בחלל סגור עם הרבה אנשים. המלצה זו חשובה לכלל האוכלוסייה כדי להימנע מתחלואה לא נעימה, אך בייחוד לקהל שנמצא בסיכון. אגב, לאחרונה אני נתקלת בדי הרבה מטופלים שחוזרים מחו"ל ומגלים שהם חולים בקורונה כבר יומיים-שלושה לאחר החזרה לארץ. נכון שלרוב מדובר במחלה יחסית קלה, אבל אם אפשר לעטות מסכה במהלך הטיסה זה בהחלט מומלץ ומצמצם את הסיכוי להידבק".