בני משפחתו של ממציא פטנטים מאזור ירושלים שמת עקב מחדלי צוות מד"א יפוצו בסכום של כ-350 אלף שקל.
המקרה התרחש לפני כעשר שנים. י', ממציא הפטנטים בן 49, סבל מקוצר נשימה ובת זוגו התקשרה למד"א להזמין ניידת טיפול נמרץ. לדבריה, צוות נט"ן הגיע לביתה רק כעבור 20 דקות, וי' עלה בכוחות עצמו לאמבולנס שעשה את דרכו לבית החולים 'ביקור חולים' בירושלים.
"התקשרתי למד"א לדווח על כך שהוא מתנשם ואינו מגיב לפניות שלי ושהעיניים לו רדומות", טענה בת הזוג, "הוא עלה לבד לכיסא האמבולנס. ביקשתי לשבת לידו מאחור אך הנהג לא הסכים והתעקש שאשב מקדימה". לדבריה, הנסיעה הייתה איטית וארכה כעשר דקות, וליד י' ישבה מתנדבת מצוות נט"ן.
"ביקשתי שיבדקו מה קורה איתו", העידה בת הזוג בבית המשפט, "אבל הנהג אמר לי: 'עזבי הוא משחק'. הוא לא התייחס ברצינות לדברים שלי... שאלתי מה צריך לעשות. אמרו לי זה בסדר כולם ככה". לטענתה כאשר הגיעו לבית החולים צוות מד"א היה מבוהל מאוד וכעבור שעתיים נאמר לה שהוא מת עקב בעיה בלב.
בכתב התביעה שהגישו האישה והבן לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד מד"א נטען כי מותו של י' נגרם עקב רשלנות של צוות מד"א שלא טרח לבדוק מדי פעם את מצבו ולא התייחס לדבריה. לטענתה, אם צוות מד"א היה מתנהל כמו שצריך הוא היה נשאר בחיים בסבירות של מעל ל-50 אחוז בגלל גילו הצעיר.
מד"א הגיש כתב הגנה ובו הכחיש כי צוות נט"ן התרשל ואחראי למותו של י'. לדברי מד"א גם אם הצוות מאבחן בזמן את מצבו של י' הרי שסיכויו לחיות היו נמוכים מאוד עד אפסיים.
מתנדב מד"א שהיה גם הנהג באמבולנס שהגיע לדירה לפני הגעת נט"ן העיד בבית המשפט כי האישה סיפרה לו שבעלה היה נסער מאוד בגלל שאחד משותפיו מכר פטנט שלו היה שותף וברח עם הכסף. לדבריו, כש-י' עלה לאמבולנס הוא סבר כי הוא סובל מקוצר נשימה על רקע מתח נפשי ולא ממשהו חמור. "בדרך לבית החולים ביררתי פעמיים עם מתנדבת שישבה לצדו של המנוח מה מצבו והיא מסרה לי שהכול בסדר", העיד איש מד"א.
לטענתו, כאשר פתח את דלתות האמבולנס בכניסה לחדר המיון הוא ראה ש-י' לא זז וככל הנראה הפסיק לנשום, הוא הוציא אלונקה ורץ מיד לחדר טראומה ושם ביצעו בו הרופאים החייאה.
כשנשאל בעדותו לגבי טענות של אשתו של י' על שביקשה לבדוק את מצבו והוא השיב לה שהוא משחק, הוא נמנע מלהשיב ולא אישר או הכחיש את הדברים.
"כשפתחתי את דלתות האמבולנס לא היו לו נשימות. קראתי למנוח אבל הוא לא הגיב. הוצאתי את המיטה וטסתי פנימה", העיד הנהג.
יצוין כי בגלל שגופתו של י' לא נותחה סיבת המוות אינה ידועה לחלוטין.
עוד ב-mako בריאות:
>> אפידמיולוגית: זה המושב הבטוח ביותר באוטובוס
>> מחקר חדש: ריחוק פיזי לא מספיק למניעת הדבקה
>> לא מצליחים להירדם? 8 משקאות שיעזרו לכם
השופט ארנן דראל שדן בתביעה ושמע את העדויות קבע בפסק הדין כי הוא לא שוכנע שצוות מד"א בדק את י' מעת לעת, דבר שהיה מאבחן את אובדן ההכרה וכי אי הבאה של שני מתנדבים צעירים שהיו באמבולנס להעיד בבית המשפט עומדת לחובתה של מד"א.
"מצאתי שצוות מד"א היה צריך לבדוק את מצב המנוח במהלך הנסיעה ובתדירות סבירה ונוכח מה שנקבע לעיל אין מנוס מהמסקנה כי הדבר לא נעשה ובכך כשל הצוות. אותה התרשלות באיתור מצבו של המנוח במהלך הנסיעה הביאה לכך שלא ננקטו צעדים שניתן לנקוט בהם לדעת הרופאים ובהם הנשמה תוך כדי נסיעה וחיבור לדפיברילטור", הדגיש השופט. השופט חייב את מד"א לפצות את אשתו של י' ובנו בסכום של 350 אלף שקל.