רונית (שם בדוי), בת 40 מצפון הארץ, ביקשה לפני כ-12 שנה לעבור טיפול להסרת השיער באזור פאות הלחיים. היא ניגשה לסניף של הרשת אמריקן לייזר בטבריה, שם לטענתה הובטח לה טיפול יעיל להסרת שיער. "היועצת הבטיחה לי הצלחה מסחררת שתוך מספר טיפולים קטן, לכל היותר עשרה, השיער המיותר יוסר". אלא שהטיפולים הובילו לתוצאות אחרות מהמצופה. הטיפולים שנמשכו שנה וחצי נכשלו והשאירו על פניה של רונית כוויות. בתגובה לכך היא נשלחה לסדרת טיפולים בסניף הרשת בחיפה.
"אמרו לי שבסניף חיפה יש מכשיר משוכלל, חדש ויעיל. במשך שבע שנים וחצי עברתי טיפולים אבל המצב לא השתפר", טענה רונית, "משיער פלומתי מעט שהיה לי בסמוך לפאות הלחיים הופיע אצלי שיער שחור גס וקשה שהלך והתפשט לאזורים אחרים עד שנאלצתי להתגלח מדי כיום כמו גבר כדי להסיר את השיער. השיער העבה לא הפסיק לצמוח".
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
בתום אחד הטיפולים מטפלת מטעם החברה הסבירה לה כי אין הצלחה בטיפולי לייזר בהסרת שיער מאזור הפנים ולכן נאלצה לסיים את הטיפולים.
באמצעות עורך הדין משה טייב הגישה רונית תביעת נזיקין על רשלנות רפואית נגד אמריקן לייזר לבית המשפט השלום בתל אביב. לתביעה צירפה תצהיר שבו תיארה את מצבה.
"כתוצאה מהטיפולים הכושלים ומראה פניי הייתי צריכה להסיר את השערות מהפנים בקביעות וזה גרם לי לבעיות נפשיות. מבחורה רגועה ועליזה, חדורת שמחת חיים, הפכתי לבחורה מופנמת שנמנעת ממגע עם אנשים ועסוקה רבות בתכנון אמצעים להסתרת הפנים", טענה רונית.
עוד ב-mako בריאות:
>> השינוי הקטן במקרר שיעזור לכם לרדת במשקל
>> בואו לבדוק: מה תנוחת השינה אומרת על אישיותכם
>> מתברר שקפה בריא רק אם שותים אותו בדרך מסוימת
המטפלות הוצגו כרופאות – למרות שאינן רופאות
רונית עבדה אז במשרה ניהולית בבית מלון וציינה כי מסלול הקידום שלה נקטע עקב ההיעדרויות הרבות מהעבודה בשל הטיפולים והכאבים שמהם סבלה. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה בתחום הכירורגיה הפלסטית שקבע לה נכות של 15 אחוז לצמיתות וכן חוות דעת של פסיכיאטר שקבע לה 30 אחוזי נכות.
מנגד, הגישה אמריקן לייזר כתב הגנה שבו ביקשה לדחות את התביעה של רונית. לטענת החברה, לתובעת לא נותר שום נזק כפי שניתן להיווכח ממראה פניה וכי בנסיבות המקרה ננקטו אמצעי הזהירות המקובלים והסבירים באבחון ובטיפול בתובעת תוך שימוש במיומנות סבירה ובסטנדרט רפואי סביר ללא סטייה מפרקטיקה נכונה. עוד נטען כי רונית חתמה על מסמך הסכם טיפולים להסרת שיער על טופס הנחיות ומילאה שאלון בריאות. במהלך המשפט הוצגו תמונות של רונית טרם הטיפולים ולא נראה בהם סימנים לשיער גס ועבה על פניה.
השופט יובל גזית ציין בפסק הדין כי דווקא עדותו של המומחה מטעם הנתבעת אמריקן לייזר מחזקים את גרסתה של רונית ואת המסקנה שהטיפולים בסניף טבריה נכשלו. "יצוין, כי מראה התובעת כיום מעיד בעד עצמו ומצביע על כישלון הטיפולים", הדגיש השופט, "הרי מצופה מרופאים וממטפלים סבירים לבחון את מצב המטופלת ולהסיק מסקנות בהתאם".
במהלך המשפט התברר כי כמה מהמטפלות שהועסקו על ידי אמריקן לייזר הוצגו כרופאות למרות שאינן רופאות כלל. "רשלנות נוספת מצד הנתבעת בהקשר זה באה לידי ביטוי בהפרת הגילוי כלפי התובעת, לא גילו לה את מלוא המידע הרלוונטי על אודות הסיכונים, והסיבוכים בטיפול. אציין כי הנתבעת בחרה להציג את מקצת המטפלות רופאות חרף העובדה כי אינן רופאות כלל וכלל", פסק השופט.
השופט פסק לרונית פיצוי חסר תקדים וראשון מסוגו בישראל בתחום נזקי הלייזר: 306 אלף שקלים ועוד 71,600 שקלים הוצאות משפט שישולמו על ידי אמריקן לייזר. עו"ד טייב שייצג את רונית הוסיף כי בכוונתו להגיש תלונה למשרד הבריאות ולמשטרה עותק מפסק הדין על כך שהחברה מעסיקה מטפלות המוצגות כרופאות למרות שאינן כאלה.
מאמריקן לייזר נמסר בתגובה:
החברה פועלת בשקיפות מול לקוחותיה ומשתפת אותם בתוצאות האפשריות של הטיפול על מנת שהלקוח יגיע להחלטה מושכלת ומודעת טרם כניסתו לטיפול. במסגרת הטיפול בלקוח, החברה לוקחת את מלוא האחריות על הטיפול בלקוחותיה, נותנת להם מענה קליני ושירותי רציף ולא מתפשרת על שיטות טיפול חדשניות, טכנולוגיות מובילות ותחת פיקוח רפואי קפדני.
המקרה המצער של הלקוחה בכתבתכם, שמקורו באירוע מלפני 12 שנים, אינו אלא בשולי שוליים של תופעות הלוואי הספורות שיכולות להתרחש כתוצאה מטיפול. כפי שמובן, החברה פועלת בהגינות ראויה ועל פי הדין כדי להציג ללקוחותיהם את התמונה במלואה, ותמשיך לעשות כן גם בעתיד.