במכתב שהוציא היום (רביעי) אלי מרום, סגן מנהל אגף הרוקחות במשרד הבריאות למנהלי קופות החולים, הורה המשרד כי אין להשתמש עוד בתרופה אוזמפיק לטיפול בהשמנת יתר, זאת בעקבות כניסתה של התרופה החדשה וויגובי. ״עם רישומה ושיווקה של חלופה טיפולית עבור ההתוויה המבוקשת, אין להמשיך להורות על שימוש בתכשיר אוזמפיק להתוויה של טיפול בהשמנת יתר המהווה התוויה שאינה רשומה עבור תכשיר זה״, כך נכתב.
לפי ההנחיה של משרד הבריאות, יש להפנות מטופלים הנמצאים בטיפול בתכשיר אוזמפיק עבור השמנת יתר לרופא המטפל להחלפת טיפול.
המשרד מדגיש כי מטופלים אשר יש עבורם אישור פעיל בתוקף לשימוש בתרופה שלא לפי ההתוויה המאושרת, תחת סעיף 29, יוכלו להמשיך את הטיפול עד סיום תוקף האישור וזאת על מנת למנוע פגיעה ברצף הטיפולי.
פער משמעותי במחיר
מבדיקה שקיימנו עולה כי יש פער משמעותי בין שתי התרופות. מטופל בהשמנה שמקבל אוזמפיק במינון של 2.4 קונה 3 מזרקים בחודש (כל מזרק עולה 404 ש"ח) סה"כ - 1,212 ש"ח ל-3 מ"ג. נשאר לו במזרק 0.6 מ"ג לחודש הבא; וויגובי לעומת זאת במינון של 2.4 מ״ג עולה 1,250 ש"ח למינון של 2.4 מ"ג. כלומר, פחות חומר פעיל בעלות גבוהה יותר. אם מדובר בחישוב שנתי - מטופל באוזמפיק צריך כ- 29 מזרקים בשנה בעלות כוללת של 11,716 ש"ח לעומת מטופל בוויגובי שצריך 12 מזרקים בשנה בעלות של 15,000 ש"ח. כלומר, הפרש של 3,284 ש"ח.
ד"ר רז הגואל מנהל המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה אומר כי ״השמנה היא אחת המחלות הכי שכיחות בעולם בכלל ובישראל בפרט. בזכות הטיפולים החדשים, מיליוני בני אדם הצליחו להשיל ממשקלם ולמנוע התפתחות של תחלואה נוספות ותמותה כתוצאה מהשמנה. למרבה הצער, לא רק שהתרופות לטיפול בהשמנה – שעלותן אינה מבוטלת – אינן מונגשות במסגרת סל הבריאות, כעת משרד הבריאות מערים קשיים על מטופלים שמקבלים אוזמפיק שייאלצו לשלם עלות גבוהה שמוערכת באלפי שקלים יותר בשנה, עבור אותו הטיפול בדיוק עם וויגובי".