מארק ג'ונסון, פרופ' למיקרוביולוגיה מולקולרית ואימונולוגיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מיזורי, בחן את דגימות הביוב במדינת אוהיו ונתקל בתעלומה – הוא מצא כמויות אדירות של זן קורונה ייחודי, שכולן ככל הנראה הגיעו מאותו אדם. בראיון למגזין Insider אמר ג'ונסון, כי "זנים אלה אינם תואמים לשום גרסה שנצפתה בעבר", והוסיף – "אם למישהו יש את הזיהום הזה, הסיכוי שהוא יבין מהו אפסי".
"הממצא מעניין כי מדובר במצב של קורונה כרונית אצל מישהו שמפריש וירוסים וכנראה לא מודע לכך, ותמיד ייתכן שיהיו לכך השלכות עתידיות לגבי זנים שצפויים להתפרץ", אומר בתגובה פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה באוניברסיטת בר אילן.
לדבריו, לא בטוח שמי שמפריש את הווירוס הוא בן אדם. "כיוון שנראה שזה זן אומיקרון שונה המופרש לאורך הזמן, ייתכן שהוא מופרש על ידי חיה כלשהי, וגם זה משהו שצריך לבדוק. למעשה, אחד החששות של חוקרים ברחבי העולם הוא שכמו במקרה של שפעת, וירוס הקורונה יתרבה בקרב חיות, וכך ירכוש מוטציות חדשות, ייצור וריאנטים חדשים ואז ישוב להדביק בני אדם – לכן חשוב להמשיך לבדוק ולבחון את הדברים".
"גם אם כיום הקורונה כבר לא משפיעה על חיינו כמעט, צריך להבין שהיא עדיין לא נעלמה לחלוטין. לכן, חשוב להמשיך לבצע ניטור, כפי שנעשה במקרה הזה בעזרת בדיקה של מי שופכין. בדיקה מהסוג הזה נעשית גם במקרה של וירוסים אחרים כמו פוליו, והיא מאפשרת לעקוב ולמנוע התפרצויות של הנגיף", אומר פרופ' כהן לסיום.