בימים האחרונים צץ גל של ציוצים בטוויטר של אנשים שמשתפים סימנים שנשארו להם על העור במשך שנים בעקבות דקירה מחוד של עיפרון. הציוצים הרבים מעלים שאלות כמו למה הסימן נשאר עשורים אחרי שהוא נוצר והאם זה מסוכן לנו? 

  >> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

השיח סביב הסימנים הנצחיים שעפרונות יכולים להשאיר על העור התחיל בעקבות ציוץ בטוויטר של אדם בשם לוס שכתב: "היי, אני מחפש אנשים שנשארה להם עופרת תקועה בגוף מעפרונות". לאחר מכן, פרסם גם תמונה של כף ידו הימנית, שמראה נקודה ברורה, שבהחלט נראית כמו סימן שנשאר מדקירה של עיפרון.

הפוסט שלו מהר מאוד הפך לוויראלי, עם יותר מ-7,000 תגובות ו-15 אלף ציוצים מחדש. ולמעשה הוביל לגל של ציוצים שמראים כמה מהסימנים הוותיקים ביותר שנראו של דקירות מעפרונות, חלקם במקומות מוזרים ביותר בגוף, לצד סיפורים מעניינים של התאונות המצערות שעומדות מאחורי הסימנים.


אחד המגיבים כתב: "היי. התמלאתי תסכול בזמן שלמדתי כפל בכיתה ג' והחלטתי לדפוק את הראש שלי בשולחן. אולם פגעתי בעיפרון שלי שפנה כלפי מעלה. זה עדיין פה, 11 שנים לאחר מכן". משתמשת אחרת סיפרה סיפור מצער ובו אחותה זרקה עליה עיפרון שפגע בה ליד העין והיה קרוב מאוד ללעוור אותה. הסימן נשאר עליה שנים אחרי.


למה הסימן נשאר במשך שנים?

השאלה המתבקשת היא, למה אחרי שנים על גבי שנים הסימן נשאר? מתברר שלקרוא לזה "קעקוע עיפרון" הוא דווקא הגדרה די מדויקת. בבאזפיד בדקו את העניין מול ד"ר קמרון רוקסר, פרופ' חבר לדרמטולוגיה בבית החולים "מאונט סיני" בניו יורק ויש לו כמה דברים מעניינים להגיד בנושא, כולל סיפור אישי. "בן הדוד שלי דקר אותי עם עיפרון כשהייתי בן 8 ועדיין נשאר לי סימן", יש לציין שהוא היום בן 45. הסיבה שלכל כך הרבה אנשים נשאר סימן מדקירה של עיפרון, היא כיוון שלמעשה נותרים חלקיקי גרפיט (החומר ממנו מיוצר חוד העיפרון) בשכבת הדרמיס של העור. זוהי שכבה אחת מתחת לשכבה החיצונית של העור (האפידרמיס). "זה כמו דיו של קעקוע", מסביר ד"ר רוקסר. "זה חייב להיות מוחדר בדרמיס וזה היכן שדיו של קעקוע ממוקם גם כן".


עוד ב-mako בריאות:
>> טיפים לירידה במשקל מנשים שעשו זאת והצליחו
>> אלה 5 החומרים הממכרים בעולם
>> מאילו דגני בוקר אתם חייבים להתרחק?

אז כן, נראה שבהחלט אפשר להגיד את זה כ"קעקוע לא מכוון". אבל אם גם לכם יש סימן כזה על העור וחוששים שזה עלול להזיק, אתם יכולים לנשום לרווחה. עפרונות בימים אלה מיוצרים מגרפיט, חומר לא רעיל ולא מעופרת, חומר רעיל שהיו מייצרים ממנו עפרונות בעבר. גרפיט הוא מינרל לא רעיל, שהוא לא מעשה סוג של פחמן. הסיכון היחיד שיש בדקירת עיפרון היא רק מהפצע שעשוי להיגרם כתוצאה מהדקירה. "עיפרון הוא חפץ מלוכלך, אז אתם למעשה דוקרים את העור עם חפץ מלוכלך, אז אתם עלולים להידבק בזיהום", אומר ד"ר רוקסר. כל עוד אתם מנקים את האזור ומחטאים, אין סיבה לדאגה.

ומה לגבי הסרת הסימן? בדומה לקעקועים, את סימן הגרפיט ניתן להסיר בלייזר או באמצעות חתך. אבל לרוב, מדובר בסימן קטן וכמעט בלתי נראה, אז נדמה לנו שפחות כדאי לטרוח על הסרתו.