השעון הביולוגי של נשים, שמגביל את גיל הילודה ומשפיע עמוקות על חייהן, היה עד היום אחד האתגרים הקשים לפיצוח בפני הרפואה העולמית. אולם כעת הדבר יכול להשתנות, באמצעות טיפול פוריות חדש ופורץ דרך, שיוצא לשוק בתום מחקר של יותר מ-10 שנים.
הטיפול אובהפריים (OvaPrime) של חברת אובהסיינס (OvaScience) פועל בשיטה בה תאי ביצית לא מפותחים (EggPC), מבודדים ומוכנסים בחזרה למרכז השחלה, בה הם יכולים להפוך לביציות בוגרות. תיאורטית, את התהליך הזה ניתן לעשות בכל גיל, בלי קשר לשאלה אם אישה מבייצת או לא. תאי הביצית הלא בוגרים התגלו במסגרת המחקר לפיתוח הטיפול, שהחל בתחילת העשור הקודם. ב-2004 התגלתה פריצת דרך מחקרית על ידי הביולוג ג'ונתן טילי וצוות החוקרים שלו מאוניברסיטת נורתווסטרן.
"אנחנו מקווים שהפרוצדורה הזאת תחזיר אחורה את השעון הביולוגי של הנשים ותאתחל את השעון הזה מחדש בשחלות שלהן", אמר ל"דיילי ביסט" ארתור ציינאבוס, נשיא ומנכ"ל אובהסיינס. הטיפול, שמתוכנן לצאת לשוק עד סוף השנה, יוכל לסייע לנשים לייצר יותר ביציות במהלך הפריה חוץ גופית ולהגדיל את הסיכויים להיכנס להריון גם בגילאים מאוחרים.
תהליך הביוץ גוזל אנרגיה רבה, שלביציות בוגרות רבות אין כדי להשלים אותו, מה שיוצר ביצית עם מספר כרומוזומים לא תקין. המיטוכנודריה היא ספקית האנרגיה לתא, כך שמיטוכונדריה טובה יותר פירושה סיכוי גדול יותר לביצית בריאה בעלת מספר כרומוזים תקין.
לפי ציינאבוס, תאי ביצית לא מפותחים (EggPC) לא התבגרו באותו הקצב כמו ביציות בחלק המרכזי של השחלות - הם לא היו חשופים להורמונים ולזרימת דם כמו ביציות רגילות, ולכן המיטוכונדריה שלהם טובה יותר, כך שהם יכולים לייצר יותר אנרגיה, מה שמגדיל את סיכויי ההפריה של הביצית. בזכות הטיפול החדש, "ייתכן שיהיה זה אפשרי לבת 48 להיכנס להריון", אמר רוברט קספר, מנהל רפואי של מרפאת פוריות בטורונטו.
מלחמת המטבעות בדרום אמריקה הופיעה לגיוס כוחות צבא
סטודנטים למשפטים מסתנוורים משולחן סנוקר במשרד פרטי