התחלואה הקשה בסין מטרידה את העולם. לפי ההערכות, בדצמבר נדבקו במדינה 250 מיליון תושבים וההערכה היא כי 10,000-5,000 מתים ביום. החשש העיקרי הוא שהתפשטות התחלואה באזור תוביל להתפתחות של זני קורונה חדשים ומסוכנים יותר. לנוכח המצב, חלק מהמדינות בעולם כבר החליטו על הגבלות רלוונטיות לשבים מסין. ארה"ב, אוסטרליה, ספרד וצרפת, כבר מחייבות בדיקות קורונה לפני טיסה עבור אנשים ששבים מסין. כך גם קנדה, דרום קוראה, הודו ומלזיה. מדינות אחרות כמו יפן ואיטליה, דורשות בדיקה עם ההגעה וסגר ביתי לאלה הנמצאים חיוביים. מרוקו אף החליטה לאסור את כניסת כל הנוסעים המגיעים מסין באופן מוחלט.
בתוך כך, בישראל התקבלה החלטה על מדיניות פחות מחמירה. ממטה הקורונה נמסר כי "השר דרעי קיבל את המלצות הדרג המקצועי והורה להמשיך ולעקוב אחר נתוני התחלואה. לצד זאת, הוחלט להורות על חברות תעופה זרות להעלות אזרחים זרים לטיסה מסין לישראל רק בכפוף לבדיקת קורונה. כמו כן, השר הנחה את הדרג המקצועי לפעול להקמת נקודת דיגום וולונטרית בנתב"ג לאזרחים זרים וישראלים השבים מסין". משרד הבריאות ממליץ לאזרחים ישראלים להימנע מהגעה לסין שלא לצורך חיוני.
במטה הקורונה מסבירים כי ההיגיון העומד מאחורי ההחלטה הוא שבישראל שיעור המחוסנים גדול יותר לעומת בסין, וחיסון מסייע במניעת הדבקה, אם כי לא באופן מלא.
"מבין את הצעדים הננקטים בעולם, אך איני חושב שלטווח הארוך הם ימנעו חדירת וריאנטים"
פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה באוניברסיטת בר-אילן, סבור כי הצעדים הננקטים בישראל יכולים לסייע מעט בעצירת התפשטות הנגיף מסין, אך הם אינם מספיקים כדי למנוע את כניסת הווריאנטים הבעייתיים לארץ, אם אכן יהיו כאלה. "החשש העקרי שלנו כרגע הוא שהמתרחש בסין יוביל ליצירת זנים חדשים ובעייתיים יותר. אני בהחלט מבין את הצעדים הננקטים בעולם, אך אני לא בטוח שהם אכן יהיו אפקטיביים לטווח הארוך. נכון שאם הווריאנטים שנוצרים שם דומים לאלה שאיתם אנחנו מתמודדים כרגע בארץ, אין טעם בהנחיות כאלה. הבעיה היא שנראה שהסינים לא פועלים בשקיפות וקשה להבין מה קורה שם. אנחנו חייבים להבין טוב יותר לקראת מה הולכים ולדלות מידע עד כמה שניתן".
למה בעצם אנחנו לא מיישרים קו עם מדינות אחרות בעולם?
"כרגע אין מדיניות אחידה ברחבי העולם, כי לא ברור האם אכן צעד כזה או אחר אכן יעזור למנוע את חדירת הווריאנטים מסין. אני חושב שבארץ עושים הכי טוב שאפשר בהתאם למצב בשטח. הרי אני מעריך שישנו קושי למנוע כניסת ישראלים ארצה. חשוב שהציבור יקבל על עצמו אחריות בנושא. מי שיכול להימנע מסין - שלא יטוס, ומי שכבר נמצא שם צריך להישמר ככל שניתן. מובן שככל שהשהות במדינה ארוכה יותר כך גדל הסיכוי לחשיפה לווריאנטים מקומיים".