אין ספק שמגפת הקורונה השפיעה על העולם ביותר מדרך אחת, אך ישנן כמה תוצאות של המגפה שגם מיטב המומחים לא יכלו לצפות להן. בימים אלה שוודיה חווה תוצאה בלתי צפויה של מגפת הקורונה שמדאיגה רבים - מחסור חמור בתרומות זרע. כעת מומחים קוראים לגברים להגיע לתרום.
על פי הדיווחים, הסיבה למחסור החמור בתרומות זרע במדינה הסקנדינבית, היא שתורמים פוטנציאליים נמנעו מלהגיע לבתי חולים במהלך מגפת הקורונה. זה למעשה הוביל לא רק למחסור בתרומות זרע, אלא גם לעיכובים בהפריות חוץ-גופיות במערכת הבריאות. זמני ההמתנה להפריות חוץ-גופיות התארכו משמעותית, מחודשים ספורים לשנים. רופאים מקומיים שהתראיינו לרויטרס דיווחו כי זמני ההמתנה עלו משישה חודשים לשלושים חודשים, באזורים מסוימים אף יותר מזה. "תרומות הזרע שלנו אוזלות. מעולם לא היו לנו כל כך מעט תורמים כמו בשנה שעברה", ציינה אן תורין קיילברג, ראש המחלקה לפיריון בבית החולים של אוניברסיטת גטבורג.
הפריות חוץ-גופיות ניתנות בחינם במסגרת שירותי הבריאות הלאומיים בשוודיה. אך לפי החוק במדינה, כל תרומת זרע ניתנת לשימוש על ידי שש נשים בלבד. מרבית תרומות הזרע הקיימות בשוודיה הגיעו לרף זה. הליך של הפריה חוץ-גופית יכול להיות ממושך ולכלול סבבים מרובים של הפריות. המחסור בתרומות זרע קטע את תהליך ההפריה אצל נשים רבות, שכעת נאלצות לחכות זמן רב כדי להמשיך בהליך. מרפאות פרטיות יכולות לנסות להתמודד עם המחסור על ידי קניית תרומות זרע מחו"ל. אך זה מייקר את העניין משמעותית, מה שהופך את זה לפתרון רק לאנשים בעלי אמצעים.
עוד ב-mako בריאות:
>> גל שני בהודו: התסמינים שמקשים את אבחון המחלה
>> זאת העיר עם מספר החולים הגדול ביותר
>> 1 מכל 3 מחלימי קורונה יסבול מבעיה נוירולוגית
"זו תופעה כלל-ארצית", אומרת תורין קיילברג. "אזלו לנו תרומות הזרע בגטבורג ובמאלמה והן בקרוב ייאזלו גם בסטוקהולם", שלושתן הן הערים המאוכלסות ביותר במדינה. "אנחנו צריכים להופיע בטלוויזיה ולהגיד לגברים השוודים להגיע", הוסיפה תורין קיילברג. אכן אזורים מסוימים בשוודיה ניצלו את הבמה של הרשתות החברתיות כדי לעודד תורמים פוטנציאליים להגיע למרפאות, אך המחסור בתרומות הזרע בינתיים ממשיך.