לורה בטקלי, 46, זמרת ג'ז מהמפשייר, אנגליה, חשבה שהיא שולטת היטב על התזונה שלה. היא תמיד הייתה מודעת לבריאות שלה, הקפידה על תזונה פסקטריאנית (צורכת דגים אך לא בשרים אחרים) ונמנעה מג'אנק פוד. "אני נמנעת מבשר מגיל 28, מטעמים מוסריים ובריאותיים. אני עובדת שלוש פעמים בשבוע ואף פעם לא אוכלת ג'אנק פוד כיוון שאני צריכה להיראות טוב בעבודה שלי בתור זמרת", מספרת לורה לדיילי מייל.
אלא שאז, לפני 10 שנים, זמן קצר לאחר לידת בנה, היא החלה לסבול מתסמינים מוזרים. היא התעוררה בבוקר עם תחושת נפיחות והרגישה כאילו אכלה דברים שהיא לא מעזה להכניס לפה. "הרגשתי טעם של שוקולד או עוגיות בפה. לפעמים לא הייתי זוכרת מה עשיתי, אבל הייתי שמה לב לפירורים וסימנים אחרים במטבח".
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
הפרעת אכילה משולבת בהפרעת שינה
התברר שבשעות הלילה המאוחרות, כשכולם ישנים, לורה אוכלת את כל מה שהיא לא מעזה לאכול בשעות היום: גלידות, עוגות, נוטלה, עוגיות ועוד. אך בעוד שזה נראה כמו תירוץ של אדם שמתקשה לשלוט בחשקים שלו – לורה למעשה כלל לא מודעת לבינג'ים הליליים שלה. "אני לא תחת שינה עמוקה, אך גם לא ערה לחלוטין. הייתי יוצאת מהמיטה, הולכת למטבח ופותחת את דלת המקרר, כמעט כמו במצב מוזר של טייס אוטומטי", מספרת לורה. "ואז הייתי אוכלת את כל הדברים שלא הייתי מרשה לעצמי לאכול במהלך היום: עוגיות, ממרחי שוקולד, גלידה, צ'יפס – מאכלים שאני קונה לבן הזוג שלי ולבני. לאחר מכן אני חוזרת למיטה וממשיכה לישון".
למרות שבמהלך היום היא מקפידה על תזונה נכונה, האכילה הלילית התחילה להשפיע והיא עלתה במשקל תוך שבועות ספורים. לפני כמה חודשים, לורה המיואשת החליטה לבקש מבן זוגה לסייע לה ולשים מנעול על דלת המקרר בשעות הלילה. בהתחלה היא מצאה את עצמה במטבח באמצע הלילה, מנסה לפתוח את דלת המקרר ללא הצלחה. אך ככל שעבר זמן, הגוף של לורה החל להבין ולהתרגל לכך שאין זמינות של מזון בשעות הלילה והיא הפסיקה ללכת למטבח מתוך שינה – והורידה בחזרה את המשקל שהעלתה.
עוד ב-mako בריאות:
>> זהירות: זה הירק הכי מזוהם על השולחן שלכם
>> מחקר: זאת השעה הכי מומלצת ביום לאכול קינוח
>> חשבה שזה טחורים - האבחון האמיתי שינה את חייה
לורה אובחנה כסובלת משילוב של שתי הפרעות לא נפוצות במיוחד. האחת היא תסמונת אכילה לילית (NES-Night Eating Syndrome), שמתבטאת בין היתר בצריכה של 25 אחוז או יותר מכלל כמות המזון היומית אחרי ארוחת הערב. והשנייה היא "אכילה מתוך שינה" (SRED-Sleep Related Eating Disorder). ב-NES אנשים אוכלים בלילה אך הם ערים ומודעים לכך ואילו ב-SRED האכילה מתבצעת בזמן שהם במצב של ערות חלקית או שינה חלקית. התסמונות הללו לרוב קשורות גם לחרדה, דיכאון וסטרס.
ללורה יש עבר של סהרוריות ונראה שעם השנים, הנטייה לקום מתוך שינה ולהתהלך בבית הפכה לתסמונת הביזארית הזו שכוללת בינג' אכילה מתוך שינה. נכון לעכשיו, המנעול על דלת המקרר סייע לה להתמודד עם התסמונת. אך אם בן זוגה במקרה שוכח לנעול, היא עלולה לחזור ולאכול בלילה. "יום אחד, אני מקווה שזה ייעלם. אבל עד אז, אני מרוצה שהגישה למטבח מוגבלת", מסכמת לורה.