הרעלות במסעדות הן לא דבר נדיר. רק לאחרונה דווח על 12 אנשים, ביניהם נשים בהיריון, שסעדו במסעדת היוקרה "טופולופומפו" בתל אביב, וסבלו מהרעלת מזון קשה שגרמה לאשפוזם. הסועדים התלוננו על כאבי בטן, הקאות, שלשולים, חום גבוה ותסמינים נוספים, שנגרמו, ככל הנראה, מחיידקי סלמונלה ואי קולי שאותרו במזון.
כעת דיווח חריג עוסק בהרעלה שהתרחשה במונטנה ארה"ב וגרמה לתוצאה קטלנית במיוחד – אישה בת 64 וגבר בן 74 שאכלו לאחרונה במסעדת סושי מצאו את מותם. בסה"כ דווח על 30 אנשים שנפגעו לאחר אכילה במסעדה. לפי הדיווחים בתחנת החדשות המקומית, הסועדים הורעלו, ככל הנראה, מפטריות מתורבתות שנמצאו בתוך הסושי.
"פטריות עלולות להיות קטלניות"
"פטריות עלולות להיות רעילות מאוד, בייחוד לילדים ולאנשים בעלי מערכת חיסון חלשה, אך לא רק להם", אומרת בתגובה הזיהומולוגית ד"ר מרינה תמיר. "חשוב לדעת לגדל אותן, לזהות אותן ובעיקר להבין שהן עלולות להיות קטלניות. כל מסעדה חייבת לקחת אחראיות על הבריאות של הסועדים שלה. אגב, גם השילוב עם הסושי עצמו עלול להיות בעייתי, מכיוון שגם הדג הנא הוא מאכל רגיש שעלול להכיל חיידקים מסוכנים. לכן, לא אתפלא אם השילוב עצמו הגביר את עוצמת הנזק שנגרם".
עם זאת, ד"ר תמיר מרגיעה וטוענת שבארץ הסיכוי שיקרה מקרה דומה במסעדה פחות סביר. "באופן עקרוני, בישראל אסור למסעדות לרכוש פטריות לא מורשות או כאלה שנמכרות ע"י מלקטים פרטיים. עם זאת, יש לא מעט אנשים שנוהגים ללקט אותן באופן עצמאי, וזה בהחלט יכול להיות מסוכן".