אמצעי המניעה הכי פופולרי בקרב נשים, ובעיקר לפני אלה שעוד לא ילדו, הוא הגלולה. רופאי נשים מהללים אותה, פמיניסטיות מברכות על ההמצאה ששחררה את האישה ויש המון נשים מרוצות ברחבי העולם ששמחות שהן לא צריכות לדאוג מהריון לא רצוי. אבל לא לכל הנשים העולם כזה ורוד, ויותר ויותר נשים מתלוננות על תופעות הלוואי הקשות שהן חוות.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
העיתונאית הבריטית הולי ברוקוול העלתה את עניין תופעות הלוואי לכותרות לאחרונה, לאחר שכתבה מאמר על מלחמתה לקשור את החצוצרות שלה בגיל 30. הבעיה שהיא התמודדה איתה היתה שכל הרופאים העדיפו שהיא פשוט תיקח גלולות, מה שגרם לה להרגיש שאין מספיק דגש על תופעות הלוואי שנשים נאלצות לסבול בשביל "הנוחות" הזאת.
מכאן העניין רק גדל וגדל כשעוד נשים צייצו בטוויטר את סיפורי הגלולות שלהן בשביל להפגין סולידריות איתה. ואולי הסיפור הזה שוב עולה לכותרות משום שמדובר בעולם אחר, עולם בו נשים יכולות להתלונן על מה שמפריע להן, הן לא חייבות לסבול בשקט כל החיים רק כי הן נשים. "אנחנו לא אומרות שהגלולה היא דבר נורא, היא הרי שחררה את הדור של האמהות שלנו", אומרת אחת העיתונאיות למגזין קוסמופוליטן. "התפתחות הגלולה היא מדהימה, אבל היא ממש לא מתאימה לכל אחת, וזו בטח לא תרופת קסם כמו שכולם חושבים".
ובינתיים בטוויטר, נשים מדווחות על דיכאונות, תשישות ושינויים קיצוניים במצבי הרוח: "אני לא מכירה את הבחורה שהייתי כשלקחתי גלולות. רגישה מאוד, כעוסה, עצבנית", אחת הנות כתבה. אך לצד זאת, יש הרבה נשים שמודות כל יום על האפשרות לתכנן את החיים שלהן בקלות, ומדגישות שכל אישה מגיבה אחרת.
@halohoney totally. X
— Anne (@Litwerally) 31 במרץ 2016
#MyPillStory Side effects & all, I'm extremely grateful for the pill & the wonderful Planned Parenthood that helped me control my life.
— Brainy McSawface (@cncrenshaw) 31 במרץ 2016
#mypillstory Took it for 30 years, no problems, no unwanted babies. It may not work for all but it transformed millions of women's lives.
— Fenella lewin (@Flanjamin) 1 באפריל 2016
עוד ב-mako בריאות:
>> סרטן השד: מה שנחשפנו אליו בילדות מעלה את הסיכון
>> מתכננים לצאת לטרק בחו"ל? זה יכול לקרות לכם
>> הכי לא קנאביס: החומרים הכי ממכרים בעולם
ולצד הויכוח הזה, מחקר משנת 2014 קובע כי יותר ויותר נשים זונחות את הגלולה לטובת אמצעי מניעה ארוכי טווח כמו התקן תוך רחמי. הסברה במחקר היא שמדובר בשינוי שחל בהמלצות רופאי הנשים. כיום, אמצעי מניעה קבועים יותר נהיים יותר מקובלים גם בקרב נשים שעוד לא ילדו.
את הויכוח הזה אי אפשר להכריע לכאן או לכאן, משום שכל אמצעי מניעה עובד שונה על נשים שונות. בעוד שאישה אחת סובלת מתופעות איומות, אחרת לוקחת גלולות כדי לסדר את הבלגן ההורמונלי שלה ומודה על כך שיש משהו כזה פשוט שמציל אותה. חשוב לזכור ששום שיטה למניעת הריון אינה מושלמת, ולכל אישה מתאים משהו אחר.