מקרים נוספים של קדחת אורופוש: לפני כשבוע דיווחנו כי ארגון הבריאות הכלל אמריקני (PAHO), הפועל במסגרת ארגון הבריאות העולמי, פרסם לאחרונה אזהרה מפני נגיף האורופוש (Oropouche), שמתפשט באמריקה הלטינית ומועבר על ידי עקיצות חרקים, בכללם סוגים שונים של זבובונים (Culicoides paraensis midge), ויתושים. כעת, במרכז האירופי לבקרת מחלות ומניעתן (ECDC) מעדכנים כי בחודשים יוני-יולי דווחו לראשונה 19 מקרים של קדחת אורופוש באירופה: 12 מקרים בספרד, 5 מקרים באיטליה ו-2 מקרים בגרמניה. עם זאת, הם מדגישים כי כלל המקרים הם בקרב תיירים ששהו בקובה ובברזיל לפני כן.
על פי ה-ECDC, עד כה תועדו התפרצויות של המחלה במספר מדינות ברחבי דרום אמריקה, בין השאר בקולומביה, פרו, ברזיל, בוליביה וקובה. מאז תחילת השנה דווחו באזור כ-8000 מקרים מאומתים של קדחת אורופוש, כולל שני מקרי מוות של נשים ברזילאיות בשנות העשרים לחייהן, שעל פי הדיווחים לא סבלו ממחלות רקע. לאחרונה דיווח משרד הבריאות הברזילאי על כשישה מקרים של הקדחת שעברו מאם לילד במהלך ההריון, אם כי הסיכון הפוטנציאלי במהלך ההריון והשפעותיו על היילוד, עדיין בבדיקה.
פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה באוניברסיטת בר-אילן אומר כי "זה בהחלט מטריד שתועדו מקרים של קדחת אורופוש גם באירופה, ולמעשה כל נגיף שיוצא מהאזור שבו הוא נמצא בדרך כלל, מטריד אותנו". עם זאת, הוא מרגיע וטוען כי אין צורך להיכנס לפאניקה. "כדי שנגיף יתפשט, יש צורך שיימצא באזור ההתפשטות המאגר של הנגיף, ובמקרה זה העצלנים הנגועים, וכן הגורם המעביר של המחלה, הסוגים הספציפיים של החרקים שעוקצים את בני האדם ומדביקים אותם בקדחת". לדבריו, בשלב זה אין עדויות להימצאות גורמים אלה באזורים שאינם באמריקה הלטינית. כמו כן, הוא מוסיף כי לא תוארו עד עתה מקרים של העברת הנגיף מאדם לאדם, כך שאין חשש להתפשטות ממשית.
קדחת אורופוש, מסביר פרופ' כהן, היא קדחת מוכרת שהתגלתה כבר בשנת 1950. "הסימפטומים של הקדחת מתחילים כ-4-8 ימים אחרי ההדבקה, ובדומה לנגיפי הזיקה והדנגי, היא יכולה להתבטא כמחלת חום חריפה עם כאבי ראש, בחילות, הקאות, כאבי שרירים ומפרקים, ובמקרים נדירים מאוד עלולה להוביל לדימום פנימי ולדלקת במוח, וכן למוות". הוא מדגיש כי לא קיים חיסון נגד הנגיף, אם כי במרבית המקרים המטופלים מחלימים באופן מלא.
פרופ' כהן מדגיש כי מטיילים ישראליים השוהים באזורי אמריקה הלטינית, היכן שהנגיף נפוץ, צריכים להקפיד על התמגנות מפני יתושים, ובכלל זה מריחת תכשירים ייעודים ולבישת ביגוד ארוך.