ג'ואי סמית', בן 33 מטקסס, לא חשב שמחלת השפעת יכולה להשפיע עליו בצורה משמעותית. הוא עבר חיסון נגד שפעת, התאמן מדי יום בחדר כושר ומצבו הבריאותי היה תקין. לפני כחודש וחצי הוא התחיל להרגיש סחרחורת בעבודה ולאחר מכן הרגיש חולשה בגוף. לבסוף הוא החליט לבקש מחבר שייקח אותו לחדר מיון – שם נאמר לו שנותרו לו רק 24 שעות לחיות. הרופאים אבחנו אותו בשפעת, אלח דם, דלקת ריאות ואי-ספיקת כליות.
למרות החשש הממשי לחייו, הרופאים הצליחו לשלוט בווירוס, אך הטיפול האינטנסיבי לייצוב לחץ הדם שלו הוביל לנמק באצבעות ידיו ורגליו וכעת הוא נאלץ לעבור כריתה. אתמול שוחח סמית' עם תחנת חדשות מקומית בדאלאס לפני שנכנס לניתוח לכריתת אצבעות רגליו וידיו. "קודם כל, עשיתי חיסון נגד שפעת, אז לא חשבתי שיהיה קל בשבילי להידבק בזה. הייתי מאוד בכושר, שרירי, מאוד בריא ואכלתי נכון".
בנוסף, הסביר סמית' שהיה מודאג מהתפרצות השפעת האוסטרלית, שהרגה עד כה מאות אמריקאים, כולל 50 מבוגרים בדאלאס ויותר מ-53 ילדים ברחבי ארה"ב. למרות התוצאה הקשה של הטיפול בסמית', הוא מדגיש שהוא מעריך את החיים החדשים שרופאיו העניקו לו. "אני כל כך בר מזל, שאני יכול לשתף את הסיפור שלי. אבל במקביל, הלב שלי כואב על כל אותם אנשים שלא שרדו את זה".
עוד ב-mako בריאות:
>> 25 הטיפים הכי חשובים לתזונה נכונה
>> עייפים? בואו לגלות איזה סוג עייפות יש לכם
>> אוהבים פיצה? אתם חייבים לדעת את זה
"רגע אחד יש לך שפעת ודקה אחרי אתה בשוק ספטי"
מקרה דומה קרה גם לבריאן הרנדון, אב לשניים מטקסס, שחלה בשפעת ב-4 בינואר. למחרת הוא אושפז בבית החולים עם דלקת ריאות ומהר מאוד נכנס למצב של שוק ספטי – מצב מסוכן הנגרם כתוצאה מזיהום שמתפשט בגוף וגורם לאלח דם. כדי למנוע את התפשטות הזיהום, נאלצו הרופאים לכרות את שתי רגליו מתחת לקו הברך וכמעט את כל אצבעות ידיו. כעת אישתו פתחה עמוד GoFundMe במטרה לגייס כספים כדי לממן פרוטזות לבריאן. "בריאן התמודד עם כל מיני סיבוכים בעקבות שפעת, דלקת ריאות ושוק ספטי", כתבה אישתו ג'יי הרנדון. "נכון להיום, בריאן יזדקק לפרוטזות ברגליים ובידיים, כיוון שחלקים מכל אצבע שלו נכרתו".
ג'איי סיפרה לתחנת חדשות מקומית ביוסטון שלא היו לו בעיות רפואיות קודמות ושהחום עלה לו ליותר מ-40 מעלות באופן מיידי. "לא חיכינו, הלכנו ישר למיון. זה כמה זה היה מהיר", הוסיפה. בריאן התראיין גם הוא בסקייפ ואמר ש"רגע אחד יש לך שפעת ודקה אחרי אתה בשוק ספטי".
מארגון הספסיס האמריקאי מסבירים כי למרות שאצל מרבית האנשים מערכת החיסון נלחמת בחיידקים כדי למנוע זיהומים, לפעמים עקב סיבות שאינן ידועות עדיין – "לעתים המערכת החיסונית מפסיקה להילחם ב'פולשים' ונלחמת נגד עצמה". 40 אחוז מהמטופלים המאובחנים בספסיס חמור לא שורדים.