טרגדיה בבריטניה: לייטון הופ, פעוט בן שנה, נדבק באבעבועות רוח מאחיו הגדול ונפטר מדום לב, כך מדווח הדיילי מייל.

ימים אחדים לאחר שילדם בן השלוש חלה באבעבועות רוח, הבחינו בני הזוג הבריטיים שילדם בן השנה גם הוא נדבק במחלה. "השכבתי אותו לתנומה וחשבתי שהוא מתאושש ממחלת האבעבועות," אומר האב דיויד הופ, בן 35, "אבל כשהוא התעורר בצהריים, הוא התקשה לנשום וכבר ממש קדח מחום".

לייטון נלקח לבית החולים, שם התגלה כי הוא פיתח הרעלת דם כתוצאה מהמחלה. הרופאים הרדימו את הפעוט כדי שגופו יוכל להילחם בזיהום, אך בבוקר שלאחר מכן, הוא נכנס למצב של דום לב ונפטר. "הכל קרה כל כך מהר," אומר הופ, "לרגע אחד ישבנו בחדר ההמתנה של המרפאה והוא שיחק איתנו, ורגע אחרי הוא כבר איננו".

לייטון הופ (צילום: North News & Pictures LTD, dailymail.co.uk)
"כשהוא התעורר בצהריים, הוא התקשה לנשום וכבר ממש קדח מחום". לייטון, בן השנה | צילום: North News & Pictures LTD, dailymail.co.uk
  

>> שלבקת חוגרת: כשווירוס האבעבועות מתעורר שוב 

עד כמה אבעבועות באמת רוח מסוכנת?

אבעבועות רוח מועברת על ידי הווירוס וריצלה-זוסטר (Vericella-Zoster) והינה מאוד מדבקת. לרוב מדובר במחלה קלה שמלווה בגירוד, יבלות ולעיתים עלייה בחום הגוף. תקופת הדגירה מההידבקות ועד להופעת הפריחה האופיינית היא 21-7 יום. המחלה נפוצה לרוב בגיל הילדות (90-95 אחוז), אך גם מבוגרים לעיתים חולים בה - מצב המסוכן הרבה יותר מאשר אצל ילדים. 

עד לא מזמן היה מקובל לעשות "מסיבות הדבקה" באבעבועות רוח בכדי שהילדים יקבלו את המחלה באופן מפוקח, משום שמספיק להיות חולה פעם אחת בשביל להיות מחוסן לשאר החיים. "מאז שיש חיסון כבר אין צורך במפגשים לצורך הדבקה," אומר ד"ר גבי ובר, מנהל היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה. "החיסון ניתן בשתי מנות, הראשונה בגיל שנה והשנייה בגיל ארבע עד שש. החיסון מאוד יעיל ובטוח, והוא מבטיח לא לחלות במחלה, או לחלות באופן קל מאוד."

סכנות המחלה אינן נפוצות, ורוב הסיבוכים קורים בדרך כלל כתוצאה מזיהום משני. "ברגע שהפצעים מזהמים, יש סכנה שיכנס חיידק לזרם הדם, ואז יכולים להיות סיבוכים קשים, כמו אלח דם" אומר ד"ר ובר. "לכן מומלץ להשתדל שלא לגרד את הפצעים." אבל גם סיבוכים שנוצרים מחיידקים יכולים להיפתר בקלות, "לפעמים מספיק טיפול אנטיביוטי בכדי למנוע הסתבכות מסוכנת של המחלה" מוסיף ד"ר ובר.

ואם ילדכם חולה, מומלץ ללכת לרופא הילדים מיד ברגע שמבחינים באחד הסימפטומים הבאים: הזדהמות של היבלות - אם מופיעה מוגלה או מופיע אודם מסביב לפצעים, שינויים קוגניטיביים - אם הילד אפתי או מבולבל, כאבים בחזה או קשיי נשימה.

>> ברונכיטיס ואסתמה: כך תדעו אם ילדכם חולה