האם "שפעת החזירים" מעורר בכם רגשות שליליים? בשנים האחרונות התפרצו כמה מחלות אנושיות חדשות, אך שמותיהן, מסתבר, יכול להשפיע בעיקר על מי שנפגע מהן. הבעיה מתחילה כשהרבה פעמים השמות של המחלות נקבעים על ידי אנשים מחוץ לקהילה המדעית. וברגע ששם המחלה מתקבע בתודעה קשה מאוד לשנות אותו, לכן חשוב שהאדם הראשון שידווח על השם ישתמש בשם ראוי.

"זה נראה לאנשים כמו עניין טריוויאלי, אבל השם של המחלה יכולים להשפיע בעיקר על מי שנפגע ממנה. זה יכול לפגוע במוניטין של מקום מסוים בעולם, למשל, או בקבוצה אתנית מסוימת", אומר ד"ר קייג'י פוקודה, רופא מטעם ארגון הבריאות העולמי. 

>> לייק בפייסבוק עשיתם?

אז מהם הכללים החדשים? המדיניות החדשה של ארגון הבריאות העולמי לשמות של מחלות תקף בעיקר למחלות חדשות, או מחלות שאין להם שם מקובל. כחלק מהכללים החדשים נקבע כי במידה וידוע שם הווירוס או החיידק הגורם למחלה, יש לכלול אותו בשם. בנוסף, אם ידוע לאילו סימפטומים המחלה גורמת ניתן גם לכלול אותם בשם.

לפי ארגון הבריאות העולמי, מה שחשוב בעיקר להימנע ממנו במתן שמות למחלות הוא: מתן שם של מקום או אזור גיאוגרפי, לכלול שמות של אנשים במחלה, שמות של מאכלים או בעלי חיים ומונחים בעלי קונוטאציה שלילית או מפחידה (כמו- קטלני, לא ידוע, מגפה). השם הסופי של כל מחלה חדשה צריך לעבור את אישורו של הארגון הבינ"ל לסיווג מחלות (ICD), שמנוהל על ידי ארגון הבריאות העולמי. הארגון הזה נותן את כללי היסוד לקהילה הרפואית הבינ"ל בסיווג מחלות ובעיות בריאותיות באופן אחיד.

(מקור)

זה לא אתם שמנשנשים בלילה, זה המוח שלכם
מדוכאים ורוצים לנשנש בלי להשמין? הנה אוכל הנחמה הכי בריא שיש
לא מצליחים לישון? יש לנו שיטה בשבילכם