אנשי הכפר קארגון (Khargone) שבמרכז הודו תקועים בין אמונות טפלות לבין הסברים מדעיים לתופעה האפלה שמתרחשת אצלם בכפר. מתוך אוכלוסיה מזערית של 2,500 נפש, בשנה שעברה דווחו 381 מקרי התאבדות ומנהיג הכפר אפילו ראה את אמו ואחיו שמים קץ לחייהם אל מול עיניו. בשלב זה, תושבי הכפר מאמינים שמדובר במגיפה של ממש.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
ההסברים לגל המיתות שתקף את הכפר כוללים הרבה השערות - בין אם זה דיבוק של שדים, תגובה לעוני הקיצוני של התושבים או אפילו תגובה פיזית לקוטלי חרקים וריסוס. אך להשערתם של מדענים שהגיעו לבדוק את הנושא, הסיבה חייבת להיות קשורה לבידוד התרבותי של הכפר, שכולל בתוכו גם את חוסר המודעות לבעיות נפשיות ואת חוסר התשתית הרפואית המתאימה.
עוד ב-mako בריאות:
>> ביי בוטוקס: מדענים מצאו את הפתרון הגאוני לקמטים
>> על העיוורון: למה אסור להסתכל ישירות אל תוך השמש?
>> יש פתרון: למה כואב לכם בצד בזמן ריצה?
"דיכאון הוא לא דבר שקל לאנשים מהתרבויות האלה להבין ולהזדהות איתו. לכן, כשהם לא מצליחים למצוא סיבה לתחושות האלה, הם מקשרים את זה לתופעות על טבעיות כמו נוכחות של שדים", אומר פסיכיאטר ד"ר סריקנט רדי לIFLscience. "אך, מעבר למצוקה כלכלית יכולות להיות עוד סיבות שגורמות לגל הדיכאון הזה. במחקר סיני שנעשה על חקלאים באזור מסוים שגם שם היו שיעורי התאבדות מאוד גבוהים, נמצא כי החשיפה לחומרי ריסוס מסוימים היא שגרמה להם להתאבד".
במחקר הסיני נבדקו 10 קהילות חקלאים מאזור מסוים בסין בו שיעורי ההתאבדות היו גבוהים יחסית. במחקר נמצא קשר בין חשיפה לחומרי ריסוס לבין התפרצויות של מחלות נפש ומקרי התאבדות. "זו סיטואציה מאוד חמורה, ואנחנו צריכים לפעול במהירות למען תושבי הכפר".