במשך שנים מרי קטברטסון , בת 50, חיפשה עזרה לפתרון לסימפטומים כואבים ומוזרים שהופיעו אצלה לאחר קיום יחסי מין. כל רופא משפחה חשב שמדובר במחלת מין, ורשם לה אנטיביוטיקה אך הכאבים לא פסקו. "כל הרופאים ביטלו את הטענות שלי שאני סובלת מהפרעה שנגרמת כתוצאה מקיום יחסי מין", היא מספרת לדיילי מייל, "הם אמרו שדברים כאלה לא קיימים, וכנראה שבן הזוג שלי העביר לי מחלת מין, ורמזו שהוא כנראה בגד בי – מה שהיה מאוד מעליב ולא מכבד לשנינו".
על אף שהיא ובעלה המשיכו לנסות ליהנות מחיי המין שלהם, הכאבים לא פסקו והדלקות שלה רק החמירו. "הדלקות ותחושת הצריבה קרו רק בכמה שעות שלאחר המפגש המיני. אחרי שנים שכבר לא האמנתי ברופאים, החלטתי ללכת שוב לרופא ואמרתי לו שאני חושבת שיש לי אלרגיה לסקס", מספרת קטברטסון. "להפתעתי, הוא אמר שיש כזה דבר, ושהפתרון הוא להשתמש בקונדום. למרות שלא רצינו להשתמש בקונדומים בהתחלה, ברגע שראינו כמה שזה יעיל במניעת הסימפטומים שלי, הבנו שזה הפתרון המושלם".
נשים שאלרגיות לזרע יהיו אלרגיות לכל זרע ולא רק לזרע של גבר מסוים. מסתבר שרופאים הרבה פעמים מאבחנים לא נכון את המצב הזה, בעיקר בשל המבוכה סביב זה, שגורמת למטופלות לא להראות לרופא את התסמינים שמופיעים. בנוסף, יש את עניין היעלמות הסימפטומים תוך שעה מרגע קיום היחסים. למעשה עד שהאישה מגיעה לרופא, התגובה האלרגית כבר נעלמת.
>> עוד בmako בריאות:
מה זה ג'ט לג ואיך מטפלים בזה?
איך יוצאים מזה? כך תדעו שאתם בדיכאון
כאב הראש המתמשך שכמעט נגמר במוות
מדענים אוסטרלים מאמינים שהרגישות לזרע קשורה לאנדומטריוזיס – מחלה גניקולוגית שגורמת בין השאר גם לכאבים ולדימומים כבדים בזמן הווסת. מחקר חדש בהובלת ד"ר ג'ונתן מקגואן גילה שהחומר שנמצא בזרע TGF-1 נמצא כקשור להתפתחות אנדומטריוזיס. עם זאת, יש גם צד חיובי לכך, באותו המחקר מצאה ד"ר שרה רוברטסון שלאותו החומר יש תכונות שמקדמות פוריות אצל האישה.
במקרים נדירים, נמצאו כי יש גם גברים שאלרגיים לזרע של עצמם. התסמינים לכך יכולים להיות תחושות של שפעת, כאבים, אדמומיות ותחושות אי נוחות בעיניים ובאף. בנוסף, תועדו מקרים בהם תסמיני האלרגיה גרמו לפריחה בעור. כיום עוד אין מספיק מחקר בכדי לגלות מה בדיוק גורם לאלרגיה הזו וכיצד ניתן לטפל בה.