כל הנשים יודעות כי בגיל מסוים כדאי ואף מומלץ להתחיל ולמשש את השדיים – זאת כדי לנסות ולאתר שינוי קל ברקמה או גוש שיכול להעיד על התפתחות גידול סרטני. אבל קלייר וורנר מבריטניה לא הרגישה גוש בשד שלה, היא פשוט קראה כתבה בדיילי מייל בה הוצג תצלום של חולת סרטן עם גומה בשד – בדיוק כמו שהיא ידעה שיש לה על השד.
וורנר ניגשה מיד לרופא, שאבחן סרטן שד בשלב מוקדם. היא הבינה שהדבר הכי חשוב שתוכל לעשות הוא להעלות את המודעות למחלה ושיתפה בפייסבוק תמונה של הגומה שלה: "אלו גומות מאוד עדינות שאפשר בקלות לפספס, קחו את הזמן להסתכל על השדיים שלכן, זה יכול להציל את החיים שלכן", היא כתבה.
גומה בשד היא סימן אזהרה פחות ידוע לסרטן השד. ואכן, האבחנה של וורנר לא הייתה מתקיימת אלמלא חברתה הראתה לה את הכתבה עם התמונה. הפוסט החשוב של וורנר זכה עד כה למעלה מ-23,000 שיתופים.
בעמוד הפייסבוק שלה, וורנר כתבה: "הנה מגיע הסטטוס והצילום שמעולם לא חלמתי שאפרסם. אנא קראו ויותר חשוב הסתכלו. זהו צילום של השד השמאלי שלי. החבורה הכהה בצבע סגלגל היא הנקודה שבה הייתי צריכה לעשות ביופסיה. הגומה הזעירה בצד העליון השמאלי היא סימן נדיר ולא ממש ידוע של סרטן השד. מצמוץ אחד ותחמיצו אותו. אני הבחנתי בגומה בזכות פוסט בפייסבוק ששיתפה חברה. אני לא יכולה להרגיש את הגוש, גם עכשיו כשאני יודעת שזה שם. אני לא מרגישה חולה, הסימפטום היחיד שלי הוא הגומה הזו".
עוד ב-mako בריאות:
>> בוקר (לא) טוב: מה הסיפור של אנשים שלא נחמדים בבוקר?
>> לא הבנו: הניתוחים הפלסטים הכי מוזרים שיש
>> לבלוע או לא? מה מותר ואסור לעשות עם מסטיק?
"מתכוונת להיפטר מהממזר הקטן"
הפוסט שאליו וורנר מתכוונת הוא של ליסה רויל, אישה בת 43 ואם לארבעה ממנצ'סטר, שפרסמה בעמוד הפייסבוק שלה במאי 2015 צילום של השד שלה עם אותה גומה. גם הפוסט הזה זכה לאלפי שיתופים, וכאמור נכתבה על כך פורסמה בדיילי מייל. האבחון של רויל היה בשלבים מוקדמים אך היא נאלצה לעבור כריתה. רק בשבוע שעבר העלתה פוסט בפייסבוק בו היא סיפרה לחבריה כי היא חוגגת את התוצאות השליליות של הממוגרפיה.
חזרה לפוסט של וורנר, בו היא מציינת שהיא מקווה שכך יסתיים גם הסיפור שלה וסיפרה כי היא מקווה שהיא גם אחת מ"בנות המזל". "אחרי טיפול חד פעמי שכולל ניתוח, כימותרפיה וטיפול רדיו אקטיבי, אני מתכוונת להיפטר מהממזר הקטן הזה (סרטן השד) ולהירפא".
על פי האגודה למלחמה בסרטן, בישראל מאובחנות מדי שנה כ-4,000 נשים חולות בסרטן שד. זוהי מחלת הסרטן השכיחה ביותר בישראל. מעבר לבדיקות ממוגרפיה שיש לעשות מדי כמה שנים, בהתאם לסיפור המשפחתי, אפשר לנסות לזהות לבד תסמינים של סרטן השד: נפיחות של כל השד או של חלק ממנו, גירוי מקומי בעור, גומה בשד, כאב בפטמה או פטמה שקועה פנימה. תסמינים אחרים כוללים אדמומיות, קשקשת, או התעבות של עור הפטמה או השד, הפרשה מהפטמה (כאשר לא מדובר בחלב אם), גוש או כאב תמידי באזור בית השחי.
שימו לב לשינויים הבאים:
(מקור)