כחודשיים חלפו מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל", וצרות אחרות, כמו קורונה למשל, כבר כמעט נשכחו. ובכל זאת, לפי הנתונים שנאספו ברחבי העולם, ניכר שהנגיף עדיין כאן. לפי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, בארה"ב תועדו ב-9 בדצמבר 23,432 אשפוזים, בעוד שבשבוע הקודם לזה נרשמו 22,730. גרף התחלואה בנגיף עולה בהדרגה במחוזות שונים בארה"ב זה השבוע החמישי.
פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה באוניברסיטת בר-אילן, מציין שמתחילת אוקטובר מספר החולים העולמי הוכפל, אם כי לדבריו לא מדובר בנתונים רשמיים. "אנחנו מודעים לכך שיש עלייה אבל מאוד קשה לאמוד את זה מבחינה מספרית כי היום אנשים לא נבדקים ולכן בעיקר מדובר בהערכות של מרפאות ובתי חולים".
לדבריו, גם בארץ חלה עלייה קלה בנתונים, אם כי היא פחות משמעותית ביחס לשאר העולם. "אכן חלה עלייה קלה במספר האשפוזים בתקופה האחרונה, אבל צריך להבין שכאשר מדובר בחולים בודדים, כל חולה נוסף גורם לעלייה בגרף. אני מניח שהסיבה שבארץ העלייה פחות חדה, נובעת מכמה סיבות. ראשית, אנחנו במלחמה ולכן מספר האנשים שטסים כרגע הוא מצומצם, מה שמקטין את הסיכוי להעברת נגיפים בין יבשות ואזורים שונים. שנית, גם העובדה שהחורף פה עדיין קל יחסית משפיעה על הסיכוי שלנו לחלות בנגיפים שונים, לרבות שפעת וקורונה. כידוע, בחורף אנשים יותר מסתגרים וזה בהחלט גורם ליותר תחלואה".
לסיום, אומר הפרופ' כי "כבר זמן רב מספר החולים הקשים בארץ הוא בין 10 ל-15 – זה רחוק מאוד מ-1,200 חולים שראינו בשיא המגפה. לכן, אני בהחלט חושב שהקורונה לא מהווה איום כרגע".