אף שבשנתיים האחרונות הצליחה סין כנראה לבלום היטב את הקורונה, כעת היא ממשיכה להתמודד עם גל תחלואה קטן יחסית שכולל כ 6,227 חולים; אתו היא מתמודדת באמצעות מדיניות קשוחה במיוחד.
לפי המגזין הפיננסי הסיני Caixin, 33 , בימים אלה ערים רבות בסין נמצאות תחת סגר חלקי או מלא, ומומחים מדווחים כי ערים נוספות עוד צפויות להתווסף בשבועות הקרובים. אחרי התמונות הסוריאליסטיות שתועדו בשנחאי באפריל על רקע "זעקת המרפסות"; מאמצע אוגוסט, לפחות 74 ערים עם אוכלוסייה של 313 מיליון בני אדם נאלצים להתמודד שוב עם סגרים. לצורך הדוגמה, רק בהונג קונג למעלה מ-70 ערים סיניות נסגרו באופן מלא או חלקי, מה שהשפיע על יותר מ-300 מיליון בני אדם.
הסגרים הגורפים שנכפו על התושבים, לעיתים בשל מספר מקרים בודדים בלבד, פגעו בכמה מטרופולינים בהם מתגוררים למעלה מעשרה מיליון אנשים, כמו גם מוקדי תעשייה גדולים. ביום חמישי האחרון הכניסה צ'נגדו הממוקמת בדרום מערב סין, את 21 מיליון תושביה תחת סגר שכלל את כל מקומות הבילוי, בתי הקפה והמסעדות. אתמול (ראשון) האריכו הרשויות את הסגר במרבית חלקי העיר והורו על בדיקות המוניות נוספות. גם המערכת הדיגיטלית של העיר המשמשת לרישום בדיקות קוביד קרסה שוב ושוב עקב עלייה פתאומית בכניסות, וכתוצאה מכך נוצרו תורים ארוכים באתרי בדיקה, מה שהוסיף אף יותר לתחושת הכאוס.
העולם חזר לשגרה ובסין חוזרים אחורה
ההגבלות המחמירות הללו עומדות בניגוד גמור לחזרה לחיים נורמליים שמתקיימת ברוב העולם. נראה כי סין מתעקשת ש"אפס קוביד" מציל חיים. פקידי בריאות במדינה מציינים את שיעור ההתחסנות הנמוך יחסית בקרב קשישים ואת שירותי הבריאות הכפריים הבלתי מספקים כמכשולים להרפיית ההגבלות, אך מומחי בריאות הציבור הסינים אומרים שגם לגורמים פוליטיים יש בכך חלק. הידוק ההנחיות באזור מראה כיצד הרשויות המקומיות נצמדות לאסטרטגיית "אפס קוביד" שהנהיג הנשיא שי ג'ינפינג, ככל הנראה לאור כהונתו השלישית הקרבה והרצון להימנע מגרף תחלואה מטפס. כך, בפועל בעוד ששאר העולם כבר מזמן למד לחיות עם הנגיף, סין נוקטת בגישה של אי סובלנות, סגירת ערים והנחיות לגבי בדיקות PCR המוניות, גם כאשר מדובר במספר מקרי הידבקות בודדים.