אופרה ווינפרי יודעת דבר או שניים על קשיים בחיים. כבת להורים בני עשרה, עברה בלא מעט משפחות אומנה, עברה תקיפה מינית בצעירותה וגדלה בעוני רב. כעת היא חושפת בראיון לווג, שגם היא – כמו מיליוני אנשים ברחבי העולם, חוותה דיכאון בעבר.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
היא שיתפה על מה שעברה בראיון נרחב שיופיע בגיליון ספטמבר של מגזין ווג. במהלכו, שוחחה על כישלון קופתי של הסרט "חמדת", בו השתתפה בשנת 1998 – שהוביל להידרדרות במצבה הנפשי. היא הודתה כי היא פנתה לאוכל כדי לדכא את הרגשות בתקופות קשות בחייה.
"התחלתי לחשוב, אולי אני באמת מדוכאת", סיפרה. "זה יותר מ'אני מרגישה רע לגבי זה'. הרגשתי שאני מתחת למעטה. הרגשתי כמו שאנשים רבים תיארו כאשר התארחו בתכנית שלי ואף פעם לא הצלחתי לתאר זאת לעצמי. מה זה דיכאון? למה אנשים לא פשוט ממשיכים הלאה?".
תחושותיה עשויות להיות מוכרות עבור רבים שנאלצו להתמודד עם ההפרעה. קשה מאוד לצאת מזה ולהמשיך הלאה בקלות. דיכאון גורם לאובדן אנרגיה, בעיות בשינה ודחף עז להימנע מאינטראקציה חברתית.
עוד ב-mako בריאות:
>> משהו מוזר קורה לגוף כשאתם משלימים שעות שינה
>> כך תשיגו את הבטן שגרמה לאנה ארונוב לקנא
>> הסוד לאושר הוא פשוט יותר ממה שאתם חושבים
ווינפרי סיפרה כי התמקדות בטיפול עצמי ובאספקטים החיוביים בחייה במהלך התקופה הקשה הם שסייעו לה לעבור את זה. היא טוענת כי "תרגול בהכרת תודה" סייע לה רבות, "קשה להישאר עצוב כשאתה מתמקד במה שיש לך, במקום במה שאין לך", אמרה. במובן הזה, לא מעט מחקרים מגבים את דבריה של אופרה – נמצא כי הכרת תודה יכולה לשפר משמעותית את הבריאות הנפשית שלנו ואף מחקרים מסוימים גורסים כי זה יכול לשפר גם את הבריאות הפיזית שלנו.
יחד עם זאת, חשוב להדגיש כי הנפש של כל אחד מאיתנו שונה וכך גם ההתמודדות עם מצבים שונים בחיים. אם אתם חווים תסמינים של דיכאון, מומלץ לפנות לטיפול מקצועי.