שוקולד הוא אחד המאכלים האהובים בעולם. בין אם אתם מעדיפים שוקולד חלב, לבן או מריר, קשה להתנגד לתענוג המתוק. בייחוד כשיוצאים לא מעט מחקרים שמספרים לנו שזה לא רק טעים – זה גם די בריא. ממחקרים שונים שנעשו בשנים האחרונות עולה כי בשוקולד כמות רבה של נוגדי חמצון, שהוא מסייע למנוע איבוד זיכרון, מפחית בעיות לב וכלי דם, מוריד רמות כולסטרול בדם ואף מסייע לירידה במשקל.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
עם כל אהבתנו לשוקולד, יש גרסה חדשה שלו שככל הנראה לא היינו מנסים – שוקולד להסנפה.
מוצר חדש בשם "קוקו לוקו", המשווק בארה"ב מציע קקאו להסנפה. המוצר הביזארי מכיל אבקת קקאו, גינקו בילובה, טאורין וגוארנה – המצויים לרוב במשקאות אנרגיה. המוצר אמור לעלות את רמות הסרוטונין והאנדורפינים, לגרום לאופוריה ולסייע לאנשים לשמור על פוקוס. החברה טוענת כי "קוקו לוקו" גורמת לפרץ של אנדורפינים, המחקה את תחושת ה"היי" שיש לאצנים ושזה יכול לייצר אנרגיה אופורית ה"דומה לתחושה של אקסטזה". המוצר משווק לאנשי מסיבות שרוצים בוסט לאנרגיה.
עוד ב-mako בריאות:
>> רוזמרין ונשיקות: הטיפים שישאירו אתכם צעירים
>> אני חולה במחלת השינה וזה לא מצחיק כמו בסרטים
>> לעולם אל תגעו במאכלים האלה בבתי מלון
ניק אנדרסון, מייסד החברה שמשווקת את המוצר – “Legal Lean", סיפר לוושינגטון פוסט כי הוא שמע על טרנד של הסנפת שוקולד באירופה והזמין דוגמית כדי לנסות. "בהתחלה חשבתי – 'זה מתיחה?', אבל אז ניסיתי ואמרתי לעצמי, אוקיי - זה העתיד".
ומה רופאים חושבים על המוצר המפוקפק? "אנחנו לא יודעים מה זה עושה לאף", אמר ד"ר טובי סטיל, רופא אף-אוזן-גרון באוניברסיטת קליפורניה לערוץ ABC10 האמריקאי. בנוסף, הוא הזהיר שכל דבר שעובר באף שהוא לא תמיסת מי מלח יכול להזיק לקרום הרירי, המסייע ללכוד חיידקים וחלקיקים מזיקים אחרים החודרים לנחיריים. כמו כן, זה עלול לגרום לגירויים או לחסימה באף ובמקרים חמורים יותר עשוי לגרום לאובדן חוש ההרחה.
חשוב לציין שהמוצר לא עבר אישור של מנהל המזון והתרופות האמריקאי. אנחנו היינו ממליצים להמשיך לצרוך שוקולד בדרך ה"מסורתית" ולהימנע משיטות "אלטרנטיביות".