יש איברים ורקמות בגופנו שיש להם פחות מטען רגשי, בעיקר אם אנו לא רואים אותם ולכן המחשבה על השתלת כבד, כליה, לב או קרניות, היא סבירה ומקובלת. לאחרונה אף התבשרנו על הניתוח הראשון להשתלת פנים שנעשה בארה"ב. אבל עכשיו הטכנולוגיה הזו נלקחת צעד אחד קדימה כשבארה"ב אושרו לאחרונה השתלות פין, כך לפי ה-NY Times.
השתלת פין היא אירוע רפואי נדיר במיוחד. בהיסטוריה הרפואית ידועים רק שני מקרים של השתלות פין, אחת מהן בוצעה בסין בשנת 2006 ונכשלה, בגלל בעיות פסיכולוגיות של המושתל. השנייה, נעשתה בדרום אפריקה בשנה האחרונה וזכתה להצלחה.
יותר מ-1,300 גברים סובלים מפציעות באיברי המין
שלא תטעו, השתלת פין לא נועדה לגברים שאינם מרוצים מהעובי או הסנטימטרים שהטבע חנן אותם, אלא לחיילים אשר סבלו מפציעות הרסניות באזור החלציים במהלך הלחימה, והשתלת פין יכולה לתת להם תקווה לחזור לתפקד מינית ולהחזיר תחושה של גבריות שייתכן כי איבדו אותה.
פציעות באברי המין ובמערכת השתן כרוכות לא פעם באובדן פין או אשכים. בין השנים 2001-2013, יותר מ-1,300 חיילים ששירתו בצבא ארה"ב סבלו מהפציעות הללו, בעיקר כתוצאה ממטעני חבלה בעיראק ובאפגניסטן.
השתלת פין היא לא ההליך הראשון שנעשה כדי לשקם את איבר המין הגברי. בעבר רופאים יצרו למטופלים פין מרקמות שהוציאו ממקום אחר בגוף, אבל, במקרים אלה, זקפה לא הייתה אפשרית ללא שתל והדבר היה כרוך בסיכון לזיהום או עקירה. מומחים מאמינים כי העצבים יכולים לגדול בגופו של המושתל בשיעור של 2.5 סנטימטרים בחודש, התפקוד המיני יתאפשר רק מספר חודשים לאחר ההשתלה.
עוד ב-mako בריאות:
>> קליפה של איזה פרי תעזור לכם בזמן מחזור?
>> ישנים 9 שעות בלילה? כדאי שתפסיקו
>> נוהגים לקרוא בשירותים? הכתבה הזו בשבילכם
בקרוב, תבוצע השתלת פין ראשונה בארה"ב על ידי רופאים בבית הספר לרפואה באוניברסיטת ג'ונס הופקינס. להשתלה נמצא כבר מועמד מתאים הממתין לתרומת האיבר. הרופאים התכוננו להשתלת הפין במשך זמן רב, לצורך זה הם צבעו בצבעים איברים בגופות על מנת ללמוד יותר על המורכבות של זרימת דם לפין. ההליך המורכב יארך כ-12 שעות בו יחובר הפין של גבר שנפטר למושתל על ידי תפירת ורידים, עורקים ומרכזי עצבים, כאשר הכול ייעשה תחת מיקרוסקופ. אם חלילה ההשתלה תיכשל, הפין המושתל יוסר.
פציעה באיבר המין יכולה להיות הרסנית לגבר
לרוב, כאשר מדובר בהשתלות איברים מדובר בהצלת חיי אדם. ובכן, מה לזה ולהשתלת פין אתם שואלים? לטענת ד"ר ריצ'רד רדט מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס: "כאשר לגבר חסר פין או חלקים של שק האשכים, מדובר במצב שיכול להיות הרסני עבורו כאדם וכגבר, כיוון שחלקים אלו קשורים קשר בלתי נפרד עם תחושת העצמי והזהות הגברית". ואכן, מבין החיילים שנפצעו ונותרו עם איברי מין פגומים או חסרים, חלק הצהירו על כך שהיו מעדיפים כבר להיות מתים ולא להמשיך לחיות כך.
מצד שני, לא מדובר בהליך פשוט, הן מבחינה כירורגית והן מבחינה נפשית. הרעיון הנפשי דורש זמן עיכול ורופאים אומרים שהמוכנות הפסיכולוגיות של חולים להשתלה ומערכת התמיכה של קרוביהם היא קריטית.
אגב, המטופל שעבר השתלת פין בדרום אפריקה הוא כיום אב. מאחר שהשתלת פין נוגעת רק לשתל הפין ולא לאשכים – היכן שהזרעים מיוצרים, מבחינה גנטית, הילדים שייכים למושתל.
לרופאים באוניברסיטת ג'ונס הופקינס בבולטימור ניתנה רשות לבצע כ-60 השתלות פין. בשלב זה, ההליכים הרפואיים המגיעים לעלות של 400,000 דולר מוצעים רק לגברים שנפצעו בלחימה בצבא ארה"ב, בעתיד, הניתוח יוכל להתבצע לאזרחים ולטרנסג'נדרים. השאלה שנשאלת כעת היא האם יש לממשלה חובה מוסרית לשלם עבור השתלות פין שנעשות בחיילים פצועים?