לפני כשבוע הגיע פעוט כבן שנתיים עם הוריו לקופת החולים שבעירו בשל תסמינים שכללו: שיעול יבש, כאבי גרון וחום גבוה. הוא אובחן כחולה במחלה וירלית. כיוון שהחום לא ירד, הוריו היו מוטרדים והם החליטו לגשת איתו למוקד החירום ביקורופא בנהריה. מה שעורר את חשדה של רופאת המשפחה, ד"ר סבטלנה גונדרייב שבדקה אותו, היה השיעול היבש והפתאומי שממנו סבל. היא הבחינה בכך שלא הייתה זרימת אוויר בריאותיו, ולכן הפנתה מיידית לצילום חזה כדי לשלול תסמין דלקתי. ממצאי צילום הרנטגן אישרו את חשדה והראו כי בריאותיו מצוי גוף זר – סוללה שבלע. בנוסף, הוא סבל גם מדלקת ריאות חריפה שהתפתחה בעקבות המצב.
בזכות תושייתה של הד"ר, הפעוט הובהל במהירות להמשך טיפול בבית חולים בצפון, שם הורדם והונשם ועבר ניתוח דחוף להוצאת הסוללה. כעת הוא סובל מנזק מקומי והוא מאושפז בהכרה מלאה להמשך טיפול ומעקב.
"מצב רפואי שעלול לסכן חיים"
ד"ר דוד מוסינזון, משנה למנכ"ל ומנהל רפואי בחברת ביקורופא, מסביר כי שאיפת גוף זר לדרכי הנשימה, הוא מצב רפואי שעלול לסכן חיים. "מכיוון שהסימפטומים עלולים להיות דומים למצבים רפואיים אחרים, מדובר באתגר אבחנתי וטיפולי עבור הצוות הרפואי", הוא אומר. לדבריו, מרבית המקרים שבהם נשאפים גופים זרים מתרחשים בקרב ילדים, והסיכון המשמעותי ביותר הוא עד גיל 5. "הסיכון המוגבר לשאיפת גוף זר בילדים נובע בעיקר ממבנה הלוע ודרכי הנשימה העליונות, חוסר בשלות מנגנון הלעיסה והבליעה. מעבר לכך, לילדים קטנים יש נטייה לתחוב לפיהם חפצים הנמצאים בסביבתם, ולכן חשוב לשמור עליהם מכל משמר".
במקרה של שאיפת גוף זר, הוא ממליץ לגשת עם הילד בדחיפות לבית החולים, שם באמצעות מכשיר ברנכונסקופיה ניתן לשלוף את הגוף הנשאף, כפי שבוצע במקרה זה. וכמו בכל תאונה, מניעת שאיפת הגוף הזר היא, לדבריו, הדבר החשוב ביותר. "על ההורים למנוע מגע של ילדים קטנים עם חפצים קטנים".