בדצמבר 2012 נקלע מנהל משמרת בחומוסייה ביפו לסיטואציה של ויכוח קשה עם אחד העובדים שהחל להתפרץ ולצעוק עליו ובשלב מסוים גם נופף מולו בסכין. במקום החלה מהומה מול קהל הלקוחות, והעובדים ניסו להרחיק את העובד המאיים מהמנהל.
בעקבות האירוע סבל המנהל ממתח ולחץ נפשי רב במשך תקופה ארוכה וכן מבעיות שינה. לאחר כשלושה שבועות החלו לצוץ נגעים בכל גופו - תחילה במרפקים, בבית השחי, בישבן ובפין, ומאוחר יותר גם מאחורי האוזניים. כחודשיים לאחר מכן פנה לרופא עור, שאבחן כי מדובר במחלת הפסוריאזיס. המחלה החמירה ושנתיים לאחר מכן הוא אף אושפז בגינה במחלקת העור שבבית החולים שיבא וטופל בפוטותרפיה.
המנהל פנה למומחה רפואי מטעמו בתחום העור, וזה העריך כי נותרה לו נכות צמיתה בשיעור של 30 אחוז. המומחה קבע כי מחלת הפסוריאזיס יכולה להופיע לראשונה, או להחמיר, עקב סטרס נפשי וכי מקובל לקשור בין שני האירועים, הסטרס הנפשי והופעת מחלת הפסוריאזיס, אם שני האירועים קרו בטווח של לא יותר משלושה חודשים.
עוד ב-mako בריאות:
>> כמה פעמים ביום אתם אמורים לעשות פיפי?
>> הבטן מתנפחת אחרי האוכל? תנסו את הדבר הבא
>> 5 מזונות אנטי אייג'ינג שאתם חייבים להוסיף לתפריט
המנהל תבע מביטוח לאומי להכיר בו כנכה, אבל ביטוח לאומי דחה את בקשתו והוא נאלץ להגיש תביעה לבית משפט.
אף כי מומחה מטעם בית משפט דחה קשר סיבתי בין אותו אירוע למחלה, החליט בית המשפט בימים אלה שלא לקבל את עמדת המומחה שמינה, בעקבות הסיכומים שהגיש בא כוחו של התובע עו"ד אלי סבן וחוות דעת אחרת שסתרה את מה שמומחה בית המשפט טען, והתביעה התקבלה. בית משפט פסק כי יכול להיות קשר סיבתי בין האירוע - למרות שמדובר באירוע חד פעמי ולא מתמשך - ובין הפסרואזיס, וביטוח לאומי הכיר במחלת הפסרואזיס כתאונת עבודה.