אל בית החולים הציבורי אסותא אשדוד פונו בארבעת הימים האחרונים ארבעה ילדים לאחר שבלעו עצמים זרים. שניים שוחררו תוך מספר שעות לאחר קבלת טיפול, ואילו שניים נוספים - ילדה בת 7 ופעוטה בת 4, נזקקו לניתוחי חירום בשל חומרת מצבן.
ארבעת הילדים בני 7, 4, 10 ו-6, הגיעו למיון בית החולים כשהם סובלים מאי שקט והקאות. מבירור המקרים נמצא שלכולם סיפור זהה: הם בלעו עצמים זרים. המקרים הללו מצטרפים למקרה של בן ה-6 שמאושפז מיום שבת במחלקת טיפול נמרץ של ביה"ח לאחר שנחנק מסוכריה.
בעוד ב-2 מתוך המקרים לא היה צורך בהתערבות ניתוחית, ולאחר טיפול מתאים העצמים הזרים יצאו באופן טבעי והילדים שוחררו לביתם, במקרה השלישי והרביעי המציאות הייתה שונה; במקרה השלישי מדובר על ילדה בת 7 שבוצע לה צילום רנטגן בו נראו חלקי משחק מגנט שהתמקמו במעיים, וגם לאחר 72 שעות לא חלה כל התקדמות או שינוי במקום הימצאם. במקרה הרביעי מדובר על פעוטה בת 4 שבצילום הרנטגן נראו מטבעות כסף נמצאות בוושט עם דחיקה של הקנה, דבר שמנע ממנה לנשום כראוי.
לאחר התייעצות עם מספר רב של רופאים ממחלקות שונות בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד, וביניהם ד"ר חני טאף אולברסטון מנהלת היחידה לגסטרואנטרולוגיה ילדים, ד"ר שרון אבנת תמיר מנהלת מחלקת אא"ג/ניתוחי ראש צוואר, ורופאים בכירים נוספים - הוחלט על ביצוע הניתוחים המהירים הנדרשים.
הניתוח של בת ה-4 התקיים אמש בשעות אחר הצוהריים בהובלתם של ד"ר עופר גליק וד"ר ירדן טננבאום ממחלקת אא"ג/ניתוחי ראש צוואר. הניתוח של בת ה-7 התקיים הבוקר בהובלתה של ד"ר חני טאף. לשמחת כולם, הניתוחים הסתיימו בהצלחה - מטבעות הכסף וחלקי המשחק הוצאו בשלמותם והילדות הועברו להמשך טיפול והשגחה במחלקת הילדים של ביה"ח הציבורי אסותא אשדוד.
ד"ר חני טאף אוליבסטון, מנהלת היחידה לגסטרואנטרולוגיה ילדים בביה"ח הציבורי אסותא אשדוד: "לצערי בתקופה האחרונה אנחנו רואים עלייה משמעותית של פניות לבתי החולים בעקבות משחק ובליעה של חלקי משחק מגנטים. עד כה, לאחר טיפול מתאים הילדים יוצאים מבית החולים כשהם בריאים ושלמים, אך עם התגברות המקרים אנו עלולים להתמודד עם מקרים טרגיים יותר. האם אני קוראת להורים שלא להכניס הביתה משחקי מגנט? התשובה היא חד משמעית כן. ההגנה הטובה ביותר היא מניעה ואסור לנו להמתין למקרה טרגי על מנת להתעורר".
ד"ר שרון אבנת תמיר: "אני פונה לכל ההורים ומבקשת להזהירם: כאשר מדובר בילדים קטנים כל דבר קטן יכול להישאף לריאות או להיבלע ולהיתקע בוושט. הרחיקו זאת מידיהם".
ד"ר נילי ינאי, רופאת ילדים בכירה במלר"ד ילדים: "שאיפת גוף זר מסכנת חיים. ילדים קטנים לומדים את העולם ונוטים להכניס כל דבר לפה. עלינו ההורים לגלות ערנות ולמנוע משחק בחלקים קטנים שאינם תואמים לגיל. גם כאשר מדובר במזון, בילדים עד גיל 5 שנים יכולת הבליעה והלעיסה אינה מפותחת כפי של מבוגרים ויש להם נטייה לשאוף לקנה במקום לוושט. חשוב מאוד לשים לב לצורת המזון, למרקמו ולגודלו. תפקידנו ההורים לגלות ערנות ולמנוע את האסון הבא".