הסבירות לסבול מתסמיני "לונג קוביד" לאחר הידבקות בזן האומיקרון נמוכים משמעותית מהסיכויים לסבול מהם לאחר הידבקות בזן הדלתא, כך מצא מחקר של אוניברסיטת קינגס קולג' בלונדון. לפי המחקר, הסבירות ללקות בתופעה אחרי אומיקרון נמוכה בכ-20% עד 50% לעומת הזו שקדם לו.
המחקר, שכבר עבר ביקורת עמיתים, מצא שהסיכוי לסבול מתסמיני פוסט-קורונה משתנה בהתאם לגיל ולמועד שבו התחסן הנדבק. "לונג קוביד", שכולל של עייפות מתמשכת ולעיתים אף ערפול מוחי, הפך לבעיה מוכרת. החוקרים ניסו למצוא במחקר מה הסיכוי לסבול מהתופעה בהתאם לזן שבו נדבק המטופל.
מדובר במחקר הראשון שמראה ממצאים שלפיהם האומיקרון מסוכן פחות מבחינת "לונג קוביד" לעומת הדלתא. עם זאת, החוקרים הבהירו כי זה לא אומר שמספר הנדבקים באומיקרון עם "לונג קוביד" נמוך. להיפך, מכיוון שיותר בני אדם נדבקו באומיקרון באופן יחסי, אז מבחינת מספרים אבסולוטיים - יותר נדבקים באומיקרון לקו ב"לונג קוביד" לעומת נדבקים בדלתא.
המחקר הראה שהסיכון לתסמינים מתמשכים בעקבות הידבקות בזן האומיקרון היה נמוך יותר בהשוואה לדלתא, אבל רק עבור מחוסנים בשתי מנות. לא נמצא הבדל סטטיסטי בין המחוסנים בשתי מנות לבין המחוסנים בשלוש מנות.
מהמחקר עולה כי 4.5% מבין 56,003 הנדבקים בשיא גל האומיקרון, מדצמבר 2021 ועד מרץ 2022, דיווחו על "לונג קוביד". זאת בהשוואה ל-10.8% מבין 41,361 הנדבקים בשיא גל הדלתא, מיוני ועד נובמבר 2021.