בעקבות חשיפת שירות בודקות הטהרה במגזין סוף השבוע של mako, חברת הכנסת יעל גרמן (יש עתיד) שיגרה הערב (רביעי) מכתב למנכ"ל משרד הבריאות בו היא דורשת לבדוק האם הנושא מוסדר מבחינה מקצועית ובריאותית. "המחשבה שנשים מקבלות טיפול חודרני על ידי אחיות, גם אם הן הוכשרו במשך 86 שעות, מדירה שינה מעיניי", כתבה גרמן למנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב.
"אני חייבת להדגיש ולהבהיר כי אני מכבדת את ההלכה, את הדת ואת השומרים אותה ואין לי כל עניין בבירור הנושא ההלכתי", ציינה ח"כ גרמן. "אני מאמינה בעיקרון של 'חיה ותן לחיות' ואין לי ספק שישנן נשים שהנושא חשוב להן ועליהן לקבל פתרון לבעיה האם לטבול במקווה או לא".
"נראה לי שהנושא נמצא מתחת לפני השטח ואינו מקבל את ההסדרה הראויה והנחוצה", הדגישה גרמן. "אני מבקשת שתברר את הנוהל הקיים ותדאג להסדרת הנושא מבחינה רפואית, כך שנשים הזקוקות לבדיקה יעברו אותה על ידי רופא מוסמכת בלבד ותוך מזעור אי הנוחות הכרוכה בכך".
בכתבה שפורסמה במגזין סוף השבוע של mako נחשף כי בשנים האחרונות הכניסו כל קופות החולים - כללית, מכבי, לאומית ומאוחדת - את השירות למרפאות ולמרכזי בריאות האישה ברחבי הארץ. בודקות הטהרה הן אחיות מקופות החולים שעשו קורס במכון ההלכתי פוע"ה (פוריות ורפואה על פי ההלכה) שבירושלים, שם הן למדו את הלכות הטהרה ובדיקת צוואר הרחם והנרתיק של האישה על מנת לקבוע רק את הקביעה ההלכתית: טמאה או טהורה. שום דבר אחר שנוגע לבריאות האישה. במכון מכנים את בודקות הטהרה "העיניים של הרב".
הקופות כולן מסבסדות באופן מלא או חלקי את השירות. האחיות בודקות הטהרה שעובדות בקופה משבצות לאורך המשמרת הרגילה שלהן גם נשים שמבקשות לעבור את בדיקת הטהרה, והבדיקה מתבצעת רק עם הפניה של רב. בתום הבדיקה, האחיות מעלות את הממצאים למחשב הקופה ואז מוציאות דו"ח של מה שהן ראו שמופנה לרב ששלח, על מנת שיפסוק אם האישה טמאה או טהורה."