חולמת על גומות כמו של בר רפאלי? בעידן שבו כמעט כל מניפולציה אסתטית הופכת לאפשרית בסיוע כירורגי, יש פרוצדורות יצירתיות יותר כמו שתלים ברגליים המדמים שרירי תאומים, שיוף עצמות כפות הרגליים כדי שעקבי המנולו בלניק יראו טוב יותר, ואפילו בוטוקס בנרתיק. ועדיין, כששמענו על הניתוח הפלסטי החדש שיוצר גומות חן, הרמנו גבה.
במה זה כרוך? עניין של 20-30 דקות פנויות ואתן יוצאות עם גומות חן באיזה מיקום ובאיזה עומק שתרצו. תחת הרדמה מקומית, הרופא מבצע חתך של כמה מ"מ בתוך חלל הפה, בחלק הפנימי של הלחי ו"עובד" עם הריקמה עד ליצירת הגומה הרצויה, בזמן שהמטופל מעורב ומאשר את המיקום והעומק הרצויים עליו. בסוף ההליך החתך יסגר באמצעות תפר נמס.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
תחושה של משיכות בבשר
גומות חן נחשבות בעקרון לפגם מולד, לפעמים גנטי. הן נוצרות כאשר חלק מסיבי שריר הלחי קטועים ואינם מחוברים מקצה לקצה כפי שהם אמורים להיות, כך שבזמן חיוך השריר נמשך פנימה ויוצר את מראה השקעים הקטנים. אין ספק שהדבר נחשב לחמוד ומקסים ושובה לבבות, אך האם הגיוני ורצוי ללכת את האקסטרה מייל הזה ולאפשר למישהו לחתוך אותך בתוך הפה בזמן שאתה מנהל איתו דיון ער בנושא?
"זה משהו שרציתי וחשבתי עליו שנים", אומרת לנו שרה סופיה ברויט (בת 26) בעודה שרויה בשלבי החלמה סופיים מההליך. "בגדול אני לא כ"כ בעד פעולות קוסמטיות כירורגיות ולכן התלבטתי הרבה, אבל המחשבה על גומות ממש 'ניקרה לי בראש'".
"עשיתי את הניתוח לפני שבועיים", היא מוסיפה ומספרת. "זה היה די קצר. עשו לי הרדמה מקומית בתוך הפה וישבתי עם מראה ביד וממש כיוונתי איך ומה אני רוצה. הרגשתי מן תחושה של משיכות בבשר. בלחי הראשונה זה הלך ממש מהר, בצד השני זה כבר היה קצת מורכב יותר ולקח זמן רב יותר. לא הלך לנו בניסיון הראשון ועשינו ניסיונות נוספים כדי להגיע לסימטריה. זה היה לא כ"כ נעים".
איך ההחלמה?
"זה החלק הפחות נעים בסיפור", מספרת ברויט. "אין לי שטפי דם אבל הלחיים נפוחות. בעבודה אמרו לי שאני נראית כמו אוגר. בלחי הראשונה הנפיחות ירדה תוך שבוע ובשנייה שדרשה יותר התעסקות יש עדיין נפיחות ואני מחכה לראות את התוצאה הסופית. ההחלמה כואבת, אגב, אבל לא ברמה שאי אפשר לפתור עם משכך כאבים".
גם בת-אל בן שטרית, בת 30, עברה גם כן את הניתוח לפני חודש. "אני עובדת בפרופורציה וראיתי פציינטיות שד"ר ממלידר עשה להן את הפרוצדורה וזה מצא חן בעיני. זה הקסים אותי ונראה לי כמו הליך בטוח ולא כואב מדי".
"זה חינני וחמוד ואני מרגישה שזה מוסיף לי", היא מוסיפה. "תוספת חמודה, לא יותר. זה לא כמו ניתוח אף למשל, שמשנה לך ממש את הפנים. הגומות זה ממש בקטנה והבנתי שאפשר לבטל את זה".
לא מומלץ לאנשים מבוגרים
ד"ר ממלידר, רופא שיניים ורופא כללי, המבצע את ההליך בקליניקה של מרפאות פרופורציה, מספר כי כמו כל ניתוח קוסמטי עם אג'נדה אסתטית בלבד, אין בו מן ההכרח וההחלטה נתונה לשיקול דעתו הבלעדית של המטופל. "כמו ניתוחים אסתטיים רבים, זהו לא ניתוח משנה חיים והוא מתבצע על פי טעמו ורצונו של הלקוח. אני אישית לא מייחס לזה חשיבות אסתטית קריטית, אך נהנה מכך שיש אנשים שזה מסב להם שמחה".
>> עוד ב-mako בריאות:
האם האהבה גורמת לנו להשמין?
מתי אימון כושר הופך להיות מסוכן?
למה יש לנו קנאקים?
עוד הוא מספר, כי הניתוח קיים בעולם כבר לא מעט שנים וכי ישנן טכניקות שונות לבצע אותו, בחלקן יש מגע כירורגי בצד החיצוני של הלחי, בדומה לפירסינג, אך לטעמו עדיף מה שפחות לגעת בעור החיצוני ולכן הדרך הטובה ביותר היא לעבוד בתוך חלל הפה, מה שלא משאיר סיכוי להצטלקות חיצונית על הפנים. הוא בעצמו ביצע כמה עשרות כאלה.
למי הניתוח הזה מתאים ולמי תמליץ שלא לעשות אותו?
"גומת חן טבעית 'מתנהגת' לפי איכות העור כך שכשמתבגרים פעמים רבות הגומה מתחילה להראות כמו קמט. כך תתנהג גם גומה מלאכותית, יזומה. לא הייתי ממליץ על ההליך לאדם מבוגר שאיכות העור שלו ירודה. משוואת הגיל מול איכות העור היא כמובן אינדיבידואלית ותלויית גנטיקה, סביבה ואורח חיים. ועדיין, עדיף לעשות את ההליך למי שיש עור צעיר ואלסטי ויוכל להנות ממנו לשנים רבות. עם זאת, לא אמליץ לעשות זאת לפני גיל 18-20, מוטב לחכות לשלב בו הפנים סיימו להתבגר מהנערות ולהתעצב".
מבצעים את הניתוח תמיד בשתי הלחיים?
"לא. יש מי שמעדיפים רק בצד אחד, בדומה למצבים טבעיים".
יש סיבוכים?
"יכולים להיות סיבוכים קלים, כמו בצקת זמנית או שטפי דם. לרוב הם חולפים תוך שבוע. ההחלמה לפעמים לא נעימה. במקרים מאוד נדירים יש פגיעה בצינור הרוק, למשל. חשוב מאוד שהרופא יכיר היטב את האנטומיה של האזור".
מחיר: 2,500 שקל לצד, 4,500 שקל לשני הצדדים.