כשליש מהאוכלוסיה ישנים פחות משבע שעות שינה בלילה ועל פי הנתונים, חוסר שינה מאיים על בריאותם של כ-45% מאוכלוסיית העולם. אין כמעט תחום בחיים שלא נפגע משינה לקויה, החל מחוסר תפקוד בעבודה ועד עלייה במשקל וסיכון למחלות לב. בנוסף, חוסר שגרה ותקופות של שינויים בסדר היום עלולים להחריף את נדודי השינה ואת האפשרות לנצל ולהנות מהחופש.
לא רק לספור כבשים – לטכנולוגיה יש מה לומר גם בתחום השינה ולא מעט גאדג'טים ופתרונות יצירתיים יוצרו בשנים האחרונות כדי לשכלל את חווית השינה האולטימטיבית. הנה כמה נבחרות:
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
כלי מיטה
מחקר רחב היקף משנת 2015 מצא שהמזרן היעיל ביותר, צריך להיות ברמת מוצקות בינונית כדי להקל על כאבי הגב בצורה מאוזנת. המרקם של המזרן אמנם חשוב אבל לא מספיק, ונדרשת גם תשומת לב למידת החום שהוא מפיק, חסל מריבות על הטמפרטורה בחדר השינה – טכנולוגיה חדשנית תזרים 'מים' בתחתית המזרן לקירור או חימום המזרן תוך כדי כוונון לטמפרטורה האידיאלית שתבחרו. הבשורה החשובה באמת היא שזה בא בגרסת דאבל מפוצלת ומתאימה לזוגות.
בין אם אתם מעדיפים אותם בכותנה קלילה או בפשתן יוקרתי, פעמים רבות המצעים מחממים וגורמים להתעוררות באמצע הלילה. לכן, מומלץ לרכוש מצעים מבדים נושמים, כמו במבוק כותנה ופשתן, שמאפשרים לטמפרטורה להישאר יציבה וקרירה. מצעי במבוק בולטים ברכותם, עשויים מבד נושם בזכות הרכב סיבים חלול שמאפשר זרימה של אוויר פנימה ואידיאליות לבעלי עור רגיש וכאלו שמזיעים בלילה.
אם זה לא מספיק - תחפשו ברשת את 'כריות הקירור' שמיוצרות עם ריפוד בד שמכוונן להפחית את הצטברות החום בזמן שהלחות בחדר עולה, וכן להיפך, טכנולוגיית ויסות טמפרטורה תשחרר חום לחלל החדר במידה והטמפרטורות נמוכות מידי.
עוד ב-mako בריאות:
>> כל היתרונות הבריאותים של הדבש
>>מה תורם לקמטים על הפנים?
>> מדענים: צפויה ירידה דרמטית במספר הנשים בעולם
פתרונות דיגיטליים
התמכרות לסמארטפון עלולה להרוס את השינה ואם אתם מצליחים להשאיר את המסכים מחוץ לחדר המיטות, מה טוב. האור הכחול הנפלט ממסכי LED ידוע כמזיק לשינה, מכיוון שהוא מעכב הפרשת מלטונין בגוף. אבל אפשר להפוך כל לימון ללימונדה ולהשתמש בטכנולוגיה כדי לקבל שינה נעימה יותר וטובה יותר. הנה כמה גאג'דטים שישדרגו לכם את חווית השינה:
אוזניות שינה
אוזניות אלחוטיות של Sleepbuds תוכננו במיוחד לשינה על ידי חסימת רעש חיצוני לצד צלילים מרגיעים שגורמים להרפיה. תוכלו לבחור בין רעשים שיכסו כל רעש חיצוני שנקראים "צלילי מיסוך רעשים", צלילים טבעיים כמו גשם או עלים מרשרשים או לחילופין מוזיקה מרגיעה ושלווה. האוזניות קטנות במיוחד ומעוצבות באופן מדויק באופן כזה שיאפשר לכם להיזרק במיטה, להסתובב ולישון על כל צד בלי לחשוש שהם ייפלו.
מוצר נוסף בתחום האודיו משלב יחד עם אוזניות, מסכת עיניים שתגרום לכם להרגיש חושך מוחלט בכל שעה ביום, עם אפשרות לשלוט במוזיקה שאתם שומעים באופן נוח על ידי כפתורים שנמצאים על המסכה עצמה. מומלץ לשנ"צ ממושך או לטיסה נטולת קולות של ילדים ברקע.
מכונות רעש לבן
מכונות שמייצרות רעש לבן צברו פופולאריות בשנים האחרונות והן מאפשרות להתנתק מכל הסחת דעת. הרעיון שעומד מאחורי המכונה, שנקראת גם מכונת סאונד, הוא לפלוט צליל קבוע ומונוטוני שמנתק אותנו מרעשים חיצוניים ומכניס אותנו לקצב אחיד ומרגיע. אם עוד לא רכשתם אחד כזה, אפשר גם לנסות ולהירגע עם הרעש של מכונת הכביסה. או להאזין לסרטון הבא:
אם בא לכם להירגע מול פצפוצי הגחלים בתנור הדמיוני שאתם מפנטזים יום אחד לרכוש, תוכלו להצטייד בכוס תה, להתכרבל במיטה ולהקשיב לסרטן הבא. אתם יכולים להפעיל את חוש הדמיון ולחסוך את חטיבת העצים מהיער:
אפליקציות שינה
אם אתם חשים קשיי הירדמות לאורך זמן, לכו למעבדת שינה מקצועית אבל במקביל יש לא מעט פיצ'רים ביתיים שתוכלו בעזרתם לעקוב אחרי איכות השינה שלכם ולקבל נתונים סטטיסטיים מידי בוקר על מה שהתרחש בגוף שלכם בזמן שנדדתם רחוק אל עולם החלומות.
אפליקציית Sleep Cycle מזהה מתי אנחנו נכנסים לשלב שבו השינה נעשית קלה יותר ואז היא תעיר אותנו לפני שנצלול שוב לשינה העמוק ונתקשה להתעורר. האפליקציה עובדת בטווח של 30 דקות מהשעה שכיוונתם את השעון המעורר והיא תקדים או תאחר בכמה דקות את הצלצול. בנוסף, יש כמובן אופציות לניטור של מחזורי השינה שלנו לאורך הלילה.
אם אתם חוששים שאתם מדברים יותר מידי מתוך שינה, האפליקציה הבאה תכריע את הוויכוח הזוגי הנצחי. היישום Sleep Talk Recorder יקליט את רעשי הרקע בחדר והוא ידע לסנן ולהבדיל בין רעשים כלליים שנגרמים מתזוזה לבין מילים ומשפטים שלמים.
האם אני נוחר?
נחירות לא בהכרח מזיקות מבחינה פיזית אבל מה שבטוח שהן יכולות להוות בעיה במערכת היחסים שלכם עם בן או בת הזוג החדשים שלכם. מעבר לזה במקרים קיצוניים נחירות חזקות יכולות להוות סימן לחוסר חמצן ועלולות להתפתח לדום נשימה בשינה. האפליקציה SnoreLab מודדת את עצמת הנחירות ואת אורכן. יש אפשרות להקליט את הנחירות לאורך כל הלילה ואף להאזין מידי בוקר לדוגמאות נבחרות. לאורך זמן תוכלו להשוות בין הנחירות ולהעריך אפקטיביות של שינויים בתזונה או בתרופות.
ועוד מוצר חביב שיבטיח לכם חוויה כיפית הוא ה - Somnox, רובוט שינה שהוא בעצם חבר מרופד להתכרבל איתו, בא בצורת שרוול שמתחבר לסמארטפון, משמיע מוזיקה מרגיעה וגורם לכם באופן אינטואיטיבי לנשום רגוע יותר.