אדי גולדברג | אופטיקה אופטיגת, שדרות
בדיקת חדות ראייה לילדים עד גיל 7, היא בדיקה חשובה מאוד ואסור לוותר עליה. למרות זאת היא נחשבת לבדיקה המוחמצת ביותר. הבדיקה כוללת מבחן כיסוי למרחק ולקרוב (לגילוי פזילה) בדיקת יכולות אקומודטיביות ושלילת רוחק ראייה סמוי. רק השילוב של כל הבדיקות הללו ייתן תוצאה אמינה ומייצגת. עד גיל 7 – כל ילד צריך להגיע לאופטומטריסט לאחר שעבר בדיקת ראייה אצל רופא עיניים.
כפאח יונס | אופטיקה לין, ערערה
משקפי השמש הינם בעלי חשיבות רבה בהגנה על בריאות העיניים והם חייבים לסנן את קרינת ה-UV המסוכנת אשר עלולה להזיק לחלקי העין (קרינה זו פוגעת גם בפגיעה ישירה אבל גם דרך עצמים שמחזירים אור, כמו מים או שלג למשל). חשוב להגן על העיניים עם משקפי שמש איכותיים שמסננים 100 אחוז מהקרינה המזיקה. כמו כן, רצוי להשתמש בעדשה גדולה אשר מונעת כניסת קרינה גם מהצדדים ולהשתמש בתכשירי הגנה ייעודיים לעור הפנים. על כל אלו מומלץ להקפיד מילדות, כדי להימנע מנזקים עתידיים, כמו פגיעה בראייה, קטרקט ועוד. על מנת למנוע נזקים שנגמרים מהקרינה המוחזרת – ניתן לרכוש עדשות משקפיים מסוג פולרואיד.
שמואל פינקוביץ' | אופטיקה פינקוביץ', קרית ים
עיניים יבשות הן בעיה שכיחה בכלל האוכלוסייה, בעיקר בקרב אוכלוסייה מבוגרת, אנשים שעובדים בסביבה משרדית, מעשנים וכו'. במקרים אלו, לרוב הטיפול יהיה בטיפות ייעודיות להקלה ביובש. במקרים רבים נוספים היובש הוא רק סימפטום, לכן כדי למנוע אותו יש לטפל בגרום לסימפטום זה. לדוגמה: נטילת תרופות מסוימות, פעילות יתר של בלוטת התריס, שינויים הורמונליים וכו'.
מוראד עבד אלחי | אופטיקה מוראד, טירה
כשאתם בוחרים אופטיקה בה אתם הולכים להיבדק, חשוב לשים לב שמדובר במקום מקצועי עם מכשור חדיש ואמצעים לאבחון. פעמים רבות אנו חווים בעיות בראייה ומייחסים את זה לקשיי ראייה, אבל צריך לקחת בחשבון שישנן מחלות עיניים רבות שהקשיים בראייה הם רק הסימפטומים שלהן כמו למשל סכרת, לחץ דם, לחץ תוך עיני, גלאוקומה, קטרקט ועוד. לפעמים מדובר במקרים של סכנת חיים. לכן, כשהולכים לבדיקת ראייה, חשוב לעשות בדיקה מקיפה ולבדוק גם אם יש רק משהו קטן שמציק וכן ללכת למישהו שבקיא בתחום ויודע לאבחן את כל אלו.
סיון לופז | אופטיקה ראות, עלי
כמה מכם סובלים מראייה מטושטשת בלילה? רואים הילות סביב אורות? מרגישים סנוור שגורם לכם להאט מחוסר ביטחון בנהיגה? מקורו של כל סנוור כזה יכול להיות בצלקות בקרנית כתוצאה מפציעה או ניתוח לייזר, או בגורם פנימי אחר בתוך העין. אבל...לפעמים משקפיים פשוטים יכולים לפתור את הבעיה. נדרשים משקפיים עם תיקון ראייה נכון, או לחילופין משקפיים במרשם אפס עם פילטר שמונע סנוורים.
פציינטים רבים מתוך אלו שסובלים בנהיגה לילית, הם כאלו שלא מרגישים כלל את הקושי בנהיגת יום. מכיוון שבלילה התנאים יותר קשים – הטשטוש וההילות סביב האורות של פנסי הדרך והרכבים האחרים - גורמים לקושי משמעותי. גורם נוסף לראייה המטושטשת והילות בלילה עלול להיות פעמים רבות כתוצאה מציפויי פגום, שריטות ואפילו לכלוך על העדשות המשקפיים. כאשר רוכשים משקפיים חייבים לוודא שהעדשות בעלות ציפוי איכותי ומתקדם וכוללות אחריות.
דניאל סימקיס | "המרכז לראייה עציון", אפרת, גוש עציון וירושלים
האופטומטריסטים נמצאים בקו הראשון בגילוי ובטיפול במגיפה שפוקדת את כדור הארץ, ואף מחמירה משנה לשנה. לפי המחקרים, המצב הדרדר בכ-60 אחוז בשלושים השנים האחרונות, ולפי התחזית, עד שנת 2050 יגיע לכ-50 אחוז מהאוכלוסייה של כדור הארץ. אני מתכוון כמובן, למגפת ה-Myopia - קוצר ראייה, סוג של מגיפה שעולה לנו, בני אנוש, הרבה יותר מהמחיר של משקפיים או עדשות מגע. הוכח כבר ללא ספק הקשר ההדוק בין קוצר ראייה גבוה ("מספרים גבוהים") ומחלות ופתולוגיות שמסכנות ראייה. מצבים שכיחים כמו הפרדות רשתית, ניוון רשתית, גלאוקומה, קטרקט בגיל צעיר ועוד, אלו מחלות שמסכנות את ראיתינו ואפשר להילחם בהן.
למזלנו, יש לנו היום את הכלים והידע לעצור ולהאט את קצב הגידול של התופעה אצל חלק גדול מהילדים. התערבות בגיל צעיר, מיד עם הופעת המיופיה יכולה, ברוב המקרים ובתנאים המתאימים, למנוע, להאט ואף לעצור את התפתחות קוצר הראייה אצל ילדים. שינויים קטנים בחיי היום יום של הילד כמו הארכת זמן המשחקים בחוץ, זמן חשיפה לשמש, והגבלת הזמן מול מסכים, בשילוב טיפולים מיוחדים וייעודיים, יצליחו להביא תוצאות מדהימות ברוב המקרים.
חליל חלאילה | אופטיקה סי קייר, מבשרת ציון
הטיפול הראשוני בעין עצלה מחייב תיקון של ליקוי הראייה שגרם לחוסר התפתחות הראייה – על ידי משקפיים, עדשות מגע, תיקון הפזילה או ניתוח ירוד. במידה והתוצאות אינן מספקות, יש צורך לשקול מצב בו "נחזק" את העין העצלה. הדבר כרוך בכיסוי או טשטוש הראייה בעין הטובה, כל זאת כדי לשרת את העין העצלה כך שאזורי המוח ששייכים לעין העצלה, יחוו גירוי ראייתי איכותי ומרוכז ויתפתחו באופן תקין.
הטיפול ברטייה נחשב ליעיל מאוד ומהיר ביחס לזמן הטיפול על ידי טשטוש. כמו כן, לרטייה אין תופעות קוסמטיות, סנוור והשפעות כלל גופניות כמו בטשטוש על ידי טיפות. החיסרון היחיד הוא החשש מחוסר שיתוף פעולה של הילד. את הטיפול ברטייה יש להתחיל בהדרגה ומול גירוי ראייה איכותי שהילד מעדיף כמו צפייה בטלוויזיה או משחקי מחשב. כמו כן את הרטייה יש להדביק רק על העור מסביב לעין ולא על המשקפיים. יש להקפיד על שעות הסגירה כיוון שככל שהילד צעיר יותר – תוצאות הטיפול מוצלחות יותר.
שירה אברמוב | אופטיקה אברמוב, קריית שמונה
קיים קשר ישיר בין כושר גופני לבריאות העין. כושר גופני ושמירה על משקל גוף תקין תורמים רבות לאיכות הראייה. פעילות גופנית משפרת את זרימת הדם בגוף בכלל ובעין בפרט, ובכך מפחיתה את הסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2, שאחד הסיבוכים הבולטים שלה הוא "רטינופתיה סוכרתית", מחלה הפוגעת בכלי הדם של העין, פוגמת באיכות הראייה ועלולה להוביל לעיוורון. הקפידו על כושר גופני ושמרו על איכות הראייה שלכם.
שירלי עמיר | קיי אופטיק, אור יהודה
להורים לילדים הסובלים מקוצר ראייה כדאי לדעת כי ישנם פתרונות מתקדמים בתחום עדשות המגע המיוחדות המאפשרות האטה משמעותית של קצב התקדמות המיופיה. עדשות מגע מסוג זה הינן עדשות מיוחדות המתואמת אישית על ידי אופטומטריסטים בעלי הכשרה מתאימה בלבד.
ארז אלבז | אופטיקה ארז, ירושלים
היום הסמארטפונים כבר הפכו להיות חלק בלתי נפרד מחיינו, לכן כדאי לשים לב לכמה דגשים שיסייעו לנו לשמור על הראייה שלנו: 1. ברוב הטלפונים החכמים כבר קיימת פונקציה לסינון האור הכחול. האור הכחול הוא בלתי נראה, אך עלול להזיק ולהכביד על הראייה ולכן רצוי לבדוק האם קיימת האופציה במכשיר שלכם ולהפעיל אותה. 2. להתאים את בהירות המסך לתנאי התאורה מסביב. 3. להגביל את זמן השימוש במכשיר ככל הניתן ולהקפיד על הפסקות. 4. להתאים את גודל הגופן האופטימלי במכשיר על מנת שיאפשר ראייה נוחה עבורכם.
נתנאל זיצר | אופטיקה זיצר, קרני שומרון
בדיקות ראייה לילדים נבצע בשלוש נקודות זמן עיקריות: בגיל חצי שנה, בגיל 3 ובגיל 7 לפני הכניסה לבית הספר. בגיל 7 ניתן לבצע גם בדיקת ראייה אצל אופטומטריסט (רק אחרי בדיקה אצל רופא עיניים). מומלץ לבצע את הבדיקות הללו גם במקרים בהם אין תלונות מצד הילד או לחילופין גם אם ההורים לא מתרשמים שיש בעיה כלשהי. דגש מיוחד כדאי לשים אצל ילדים שבמשפחתם ישנה היסטוריה של בעיות עיניות כגון פזילה, עין עצלה ורוחק או קוצר ראייה, אצלם הבדיקה חיונית במיוחד.
דורון כהן | אופטיקה עינית, ירושלים
הרבה הורים תוהים לעצמם אם אפשר לעצור את הגדילה של מרשם המשקפיים של ילדיהם. לעצור לגמרי לרוב אי אפשר, אבל להאט בהחלט ניתן. היום יש מספר דרכים לעשות זאת באמצעות טיפול בטיפות עיניים, מהסוג שמרחיב את האישונים (בריכוז נמוך, או משקפיים עם עדשות מיוחדות. לכל ילד צריך להתאים את השיטה המתאימה לו ולשם כך כדאי להתייעץ עם האופטומטריסט שלכם להתאמת הטיפול האופטימלי.
מאזן ג'ראיסי | אופטיקה ג'ראיסי, נצרת
ישנם חידושים רבים בטכנולוגיית ייצור עדשות המשקפיים, כדי להקל על העיניים בעידן הדיגיטלי. אחד החידושים הוא עדשות משקפיים למניעת עייפות שכוללות ציפוי מסנן אור כחול הנפלט מהמסכים. בנוסף, ישנן עדשות משקפיים מיוחדות המפחיתות את מאמץ הראייה לקרוב.
מי שעוסק בעבודה משרדית או קריאה מרובה למשל, יעדיף עדשה מסוג זה. חשוב לבצע בדיקת ראייה מקיפה אצל אופטומטריסט מנוסה על מנת לאתר בעיות דו-עיניות במידה ויש. לדוגמה: פזילה סמויה גורמות לעייפות במהלך היום וניתנת לטיפול באמצעות תוספת פריזמה במשקפיים.
יגאל כהן | אופטיקה כהן, קריית מוצקין
כשמדובר בעדשות מולטיפוקל איכותיות – ככל שתשקיעו יותר תקבלו איכות גבוהה יותר. כיום קיים מבחר רחב מאוד של יצרנים וסוגי עדשות שונים, חלקם מיוצרים במזרח ומחירם זול יחסית וחלקם מיוצרים על ידי יצרנים ותיקים בתחום אשר משתמשים בטכנולוגיות חדשות ומתפתחים כל הזמן, ולכן מחירם בהתאם. חשוב מלכתחילה לגשת לחנויות שיש בהן פיקוח של קופות החולים. באופטיקות מקצועיות יש אחריות גם במידה והעין לא מסתגלת למשקפיים או במקרה שצרכי הלקוח משתנים.
לסיכום, רכישת משקפי מולטיפוקל כרוכה בהוצאה כספית גבוהה ולכן חשוב להשקיע במוצר עם אחריות, שהותאם לכם אישית וישרת אתכם בצורה הטובה ביותר ולאורך זמן.
יובל אלטר | אופטיקה יובל, באר יעקב
התאמת מסגרת המשקפיים לילדים הינה בעלת חשיבות גדולה. כיום, ילדים רבים רוצים מסגרות אופנתיות "כמו של הגדולים" ואכן היצע המסגרות הינו גדול ויש מגוון רחב של מסגרות לילדים. יחד עם זאת יש לבדוק במעמד בחירת המסגרת שהיא מונחת בצורה מיטבית על פניו של הילד: מצד אחד שתהיה גדולה מספיק כך שתתאים לצרכים האופטיים - ומצד שני, שלא תהיה גדולה מידי ואז תחליק מהפנים. חשוב מאוד שהילד יהיה שותף לתהליך הבחירה כדי שיאהב את המשקפיים. יחד איתו, ניתן יהיה למצוא את האיזון לשביעות רצונו והתאמה מיטבית לפנים.
דוד ראובן | אופטיקה רואים שקוף, תל אביב
אנשים מעל גיל 40 ודאי מרגישים בצורך במשקפי קריאה שמגיע עם הגיל. רבים חושבים שהפתרון האידאלי לצורך זה הוא משקפי מולטיפוקל. לרוב הדבר נכון, אך לעתים זוג אחד של משקפיים אינו מספיק. מולטיפוקל הנה עדשה מצוינת לראייה חדה וברורה לכל המרחקים אך יש לה מגבלות משלה. לדוגמה, אם אתם עובדים שעות רבות מול מסך המחשב, נוהגים לקרוא לפני שינה וכו', רוב הסיכויים שמשקפיים ייעודיים בנוסף לזוג המולטיפוקל העיקרי, יהוו לכם פתרון נוח וקל יותר.
גדי דיאמנט | אופטיקה גן העיר, תל אביב
רבים חושבים שניתוח לייזר להסרת משקפיים יפתור אותם מהמשקפיים לנצח. זהו המיתוס הנפוץ ביותר בנושא, אך הדבר אינו נכון. כמו שהגוף שלנו משתנה כל החיים, כך גם העיניים שלנו משתנות גם הן, ואיתן גם המרשם של המשקפיים שלנו (בקצב שונה לכל אדם). ניתוח לייזר מטפל אמנם במצב הקיים ומוריד את הצורך במשקפיים, אך זה לא לתמיד.
הגוף והעיניים שלנו ממשיכים להשתנות, לכן בשלב כלשהו בחיים נזדקק שוב למשקפיים, בין אם מדובר במשקפיים למרחק או משקפי קריאה בנוסף. גורם משמעותי נוסף לשינויים בראייה הינו הריון ולידות אשר יכולים לגרום לצורך במשקפי ראייה. חשוב לזכור בעת ההחלטה על הניתוח, לקחת בחשבון שינויים צפויים ולהבין שהניתוח הוא לא לכל החיים.
עדי דראש כהן | אופטיקה עדי, בנימינה
מאיזה גיל אפשר להרכיב עדשות מגע? אין גיל מסוים אלא זה תלוי במידת הבגרות והאחריות של הילד. בשנים האחרונות הגיל הממוצע של מרכיבי עדשות מגע יורד וזאת בעיקר בעקבות מגוון הפרמטרים הרחב שיש היום בעדשות מגע. לרוב, אמליץ לילדים להשתמש בעדשות יומיות וכך נחסך ענין התחזוקה היומיומית. בכל מקרה, בדיקת ראייה מקצועית ומקיפה הכוללת בין היתר מיפוי קרנית וכן הדרכה אישית הינם הכרחיים להצלחת התהליך ולשמירה על בריאות העיניים של ילדכם.
ד"ר גבי מישור | אופטיקה מישור, באר שבע
שינויים בחדות הראייה אצל אנשים מעל גיל 50 עלולים "להדליק נורה אדומה" בנוגע למצב הבריאות הכללי. תסמינים רבים יכולים להתגלות בעקבות בדיקת ראייה שגרתית. למשל: שינויים ברשתית העין יכולים להצביע על הצטברות כולסטרול בכלי הדם, לחץ דם גבוה, התפתחות סכרת, ניוון מקולרי, לחץ תוך עיני גבוה ועוד. גילוי מוקדם יכול להוביל לטיפול הנכון בזמן נכון, ולכן חשוב מאוד להקפיד על בדיקות ראייה תכופות, במיוחד עבור אנשים מעל גיל 50.
צבי בוק | אופטיקה ערבים פלוס, מודיעין עילית
הרבה פעמים במעבר ממקום קריר למקום חם יותר, או גם בעת חבישת מסיכה – נוצרים אדים על עדשות המשקפיים. על מנת להימנע ממצבים אלו, ניתן לרכוש כמעט בכל חנות אופטיקה מטליות ייעודיות למניעת היווצרות אדים על העדשות. מטלית טובה תשמור על עדשות המשקפיים נקיות מאדים למשך כחמש שעות ואפילו יותר. אם אין ברשותכם מטלית ייעודיות, ניתן גם למרוח טיפת סבון כלים זעירה על העדשה ולשטוף. כתוצאה מפעולתכם אתם תראו כי הסבון יימנע מהאדים להיווצר. במידת והאפקט נחלש – תוכלו לשטוף שוב במידת הצורך.
והכי חשוב, לא להזניח את העיניים. יש לכם בעיה שמטרידה אתכם? פנו לאופטומטריסט מוסמך באחד מסניפי רשת "מכבי ממבט ראשון", רשת האופטומטריה המקצועית בישראל.