כמו ג'וליה רוברטס, הם חושפים שתי שורות של שיניים צחורות וישרות כשהם צוחקים ומחייכים, ונראים כמו פרסומת מהלכת למשחת שיניים. כולנו רוצים שיניים לבנות ויפות, אבל מה אנחנו מוכנים לעשות בשביל זה? הנה כמה דברים שעושים אנשים בעלי שיניים מושלמות.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
1. זה מתחיל כבר בילדות
טיפול בשיני החלב של הילד חשוב לא פחות מאשר טיפול בשיניים הקבועות של מבוגר. מומלץ לקחת את הילד כבר מגיל שנה לרופא שיניים לילדים, וכמובן לצחצח לו את השיניים ולהקנות לו הרגלי צחצוח מגיל צעיר.
2. לצחצח שיניים פעמיים ביום באופן קבוע
חלק מהאנשים מצחצחים שיניים רק בבוקר, בשל הריח הרע מהפה והטעם הלא טוב, אך אנשים שדואגים להיגיינת הפה שלהם מקפידים על צחצוח פעמיים ביום: לאחר ארוחת הבוקר ולפני השינה. צחצוח טוב של השיניים דורש מיומנות שנרכשת על ידי הדרכה של שיננית ושימוש בתמיסות המחשה.
3. שימוש בחוט דנטלי
החוט הדנטלי הוא אביזר עזר המשמש להוצאת שאריות מזון באזורים שלמברשת קשה להגיע אליהם. השימוש בו דורש מיומנות ולא תמיד ניתן להשתמש בו, כמו לדוגמא במקרים של שיניים צפופות. עם זאת, השימוש בו מקטין את הסיכוי לעששת ומחלת חניכיים. מומלץ להשתמש מדי ערב, לאחר צחצוח השיניים.
4. קיסמים דנטלים
הם משמשים לטיפול ולניקוי האזורים בין השיניים, ואף עושים עיסוי נעים לחניכיים. חשוב להשתמש בקיסמים רפואיים בלבד בעלי ראשים משולשים, ולא בקיסמי עץ בעלי ראשים מעוגלים, העלולים לפצוע את החניכיים.
5. סילון מים בלחץ
לאחרונה החלו להשתמש במכשירי עזר שמייצרים סילון מים בלחץ, איתו אפשר לנקות את האזורים בין השיניים. אמנם הוא לא מהווה תחליף לשימוש בחוט דנטלי, אבל מהווה אמצעי עזר נוסף לסילוק שאריות אוכל.
עוד ב-mako בריאות:
>> שאלון: חושבים שהרגלי ההיגיינה שלכם בריאים?
>> האימון הזה לא עוזר לכם, למה אתם עושים אותו?
>> מחקר: ניתוחים קיסריים ישנו את אבולוציית האדם
6. שטיפות פה
הן משמשות כטיפול משלים לצחצוח השיניים, ומומלץ להשתמש בהן לאחר הצחצוח, פעם או פעמיים ביום. כדאי להשתמש בשטיפות פה המכילות פלואוריד למניעת עששת, או באלו המיועדות לטיפול במחלות חניכיים.
7. ביקורת אצל רופא שיניים
בניגוד למה שמקובל לחשוב, לא חייבים להגיע לרופא השיניים כל שישה חודשים. תדירות הפגישות צריכה להיקבע על ידי רופא השיניים ובהתאם למצב הדנטלי של המטופל: מי שסובל ממחלת חניכיים ועששת זקוק לפגישות עם רופא השיניים בתדירות של 4 חודשים לערך, ואלו שמצבם הדנטלי טוב, זקוקים לביקורים בתדירות יותר נמוכה.
8. טיפול אצל שיננית
טיפול זה כולל הדרכה וסילוק אבנית. גם במקרה הזה, תדירות הביקורים נעשית בהתאם לכמות האבנית שבשיניים. למי שיש נטייה גנטית לייצר אבנית, צריך להסיר כל 3-4 חודשים ויש כאלה שמצבם מצוין והם זקוקים להסרת אבנית רק פעם בשנה.
9. הימנעות מעישון
מעבר לכתמים צהבהבים ולפגיעה באסתטיקה של השן, לעישון יש השפעות מזיקות באזור השיניים והחניכיים, ואצל מעשנים רואים נטייה למחלות חניכיים מואצות והצלחה מופחתת בקליטת שתלים או בניתוחים מורכבים. מעשנים כבדים עשויים לאבד את השיניים, ומעשני מקטרת יכולים לסדוק את השיניים או לפגוע בצורתן בגלל האחיזה של המקטרת.
10. תזונה
תזונה מאוזנת ובריאה היא החלק המשלים לצחצוח השיניים. יש להקפיד על מיעוט סוכרים וחד סוכרים זמינים שמהם החיידקים מייצרים חומצה, אשר פוגעת בשיניים כמו למשל משקאות ממותקים או דבש. כדאי להימנע ממאכלים עתירי סוכר ודביקים כמו דגני בוקר מסוימים או חטיפים, ואם כבר אוכלים את המאכלים הללו, עדיף לאכול אותם בזמנים קבועים ולא לאורך היום. כמובן יש לצחצח את השיניים ולהשתמש בחוט דנטלי לאחר אכילתם.
ייעוץ מקצועי: ד"ר ירון ברנשטיין, סמנכ"ל רפואה מכבידנט