אומרים עליו שהוא מגן על מערכת החיסון ומונע מחלות, מסייע בספיגת ברזל, מגן על הלב ושהוא חיוני לתהליכים רבים בגוף. אבל מסתבר שלוויטמין C יש עוד כמה יתרונות פחות מוכרים המשפיעים גם על הבריאות הכללית שלנו ואפילו על המראה שלנו.
"וויטמין סי הוא אנטיאוקסידנט, שנחשב לאחד ממרכיבי התזונה החיוניים ביותר", מסכים הרמן וייס, רוקח ראשי ובעלים של חברת "סבוקלם". המילה אנטיאוקסידנט מוכרת לרבים מאיתנו אבל מה זה בעצם אומר? "במהלך הפעילות הנשימתית שלנו אנחנו מייצרים מולקולות חמצן חסרות באלקטרון אחד, וזה מה שמכונה 'אוקסידנט' או חמצן אטומרי", מסביר וויס. "הבעיה היא שהמחסור הזה הופך את האוקסידנטיים להרסניים והם עשויים לגרום לנזק לדופן התא ולפעילותו".
וייס מסביר שוויטמין C הוא אנטיאוקסידנט – כלומר נוגד חמצון חשוב שלמעשה מחזיר את אותם האלקטרונים החסרים, מה שמנטרל את הנזק החמצוני. "מדובר בוויטמין יעיל מאוד כיוון שהוא יכול להתקיים גם בסביבה שומנית וגם בסיבה מימית. הוא חודר לרקמות ויכול להימצא בכל רקמה ובכל חלקי התאים".
מצוין גם לעור הפנים והגוף
אחד היתרונות הגדולים של הוויטמין הנהדר הזה קשורים לעובדה שהוא עושה פלאות גם לעור הגוף והפנים שלנו. "עם השנים, העור שלנו מאבד שני רכיבים ששומרים על מראהו המוצק והמתוח – קולגן ואלסטין. שימוש בוויטמין C מגביר את ייצור הרכיבים הללו וכך, בשימוש לאורך זמן הוא תורם למראה עור מוצק ומורם יותר ובנוסף הוא גם תורם לשיניים בריאות וחזקות ולשיער בריא וקורן. מעבר לכך, מדובר בוויטמין שמסייע גם למי שסובל מכתמים שונים בעור כמו כתמי פיגמנטציה או כתמי שמש, בזכות יכולתו לפרק מלנין – פעולה שתורמת להבהרת העור. גם העובדה שהוא נחשב לאחד מנוגדי החמצון העוצמתיים ביותר כאמור, מאפשרת לו להגן על התאים מפני תהליכי חמצון, מה שבפועל הופך אותו לאחד מרכיבי האנטיאייג'ינג המופלאים ביותר השומרים על חיוניות התאים ונלחמים בקמטים".
איך הכי נכון לצרוך ויטמין סי?
וייס מסביר שקיימת חשיבות רבה לצריכת ויטמין C באופן יומי. כדי להרוויח מיתרונותיו הרבים חשוב לצרוך אותו גם באמצעות מזון/רכיבי תזונה וגם באמצעות שימוש במוצרי טיפוח המכילים אותו.
באמצעות המזון:
וייס מציין שישנם מוצרי מזון רבים שמכילים ויטמין C. הבולטים ביותר ביניהם הם פלפל אדום (פלפל ממוצע מכיל בין 100 – 140 מ"ג ויטמין C), עגבנייה, ברוקולי ופירות הדר כמו תפוז או לימון שמומלץ לאכול בשלמותם, ולא לשתות את המיץ שלהם שמכיל בעיקר סוכר. "עדיף לצרוך ירקות ופירות טריים ככל שניתן. לימון שנקטף מהעץ למשל מכיל הרבה יותר ויטמין C מלימון שנקנה בסופר ונשאר ימים רבים על המדף", מציין וייס.
תוספי תזונה:
לאנשים שאינם צורכים מספיק מזונות שמכילים ויטמין C וייס ממליץ לצרוך תוסף יומי. הכמות המינימלית המומלצת היא בן חצי גרם לשני גרם ביום.
אם אתם לא בטוחים לגבי טיב התזונה שלכם, תמיד תוכלו להתייעץ עם תזונאי/ת.
תכשירי קוסמטיקה:
אז כאמור, ויטמין C מסייע מאוד לבריאות הכללית, אבל וייס מבהיר שצריכתו ע"י מזון או באמצעות תוסף אינה מספיקה כדי לנצל גם יכולותיו לשיפור בריאות ומראה העור, וזאת כיוון שמזון ותוספים חודרים לשכבות העמוקות של העור ופחות לחיצוניות. לכן, הוא ממליץ להשתמש גם במוצרי קוסמטיקה שמכילים אותו.
"כשמדובר בתכשירי טיפוח המכילים ויטמין C לפנים, האתגר הוא לשמר את החומר בתצורתו המקורית, בתמיסה מימית, זאת בשל תכונתו של הוויטמין להתפרק בנוזל בתוך מספר שעות. ויטמין C של סבוקלם - אינוביישן בוסטר ויטמין C , מכיל גם שמנים צמחיים, ולכן הוא חודר היטב לעור ואינו מתפרק בסביבה מימית. המוצר מסייע בהבהרת כתמי שמש והיפר-פיגמנטציה, תורם להפחתת מראה הקמטים והקמטוטים, מסייע ביצירת עור חלק וגמיש יותר, מעודד ייצור קולגן ואלסטין, תורם לשיפור מרקם העור ומעניק לו מראה זוהר וקורן. מרכיבים נוספים שנמצאים בבוסטר ויטמין סי הם: שמן פקעות וורדים, השומר על מאזן חומציות העור, שמן מרולה ושמן שיבולת שועל העשיר במיוחד בנוגדי חמצון ובחומצות שומן חיוניות, המסיעות לשמירה על עור בוגר ויבש". וייס ממליץ להשתמש בו אחת ליום – בבוקר או בערב כסרום. אופציה מומלצת במיוחד לדבריו היא להשתמש בו מיד לאחר השימוש בקרם הלחות – פעולה שמסייעת לשמירת הנוזלים של הקרם ומאריכה את משך האפקטיביות שלו.
אגב, ויטמין C של סבוקלם מכיל רכיב VC-IP. וייס מציין שמדובר בתרכובת פטנטית של ויטמין C שנחקרה במחקרים קליניים והוכחה כיציבה ושומרת על יעילות מקסימלית לאורך זמן. התרכובת מעודדת צמיחת קולגן והפחתת כתמים.