סופ"ש הזוגות מאחורינו, מה שאומר שאנחנו מתקרבים לסיומם של 42 ימי המבחן ולרגעי ההכרעה של 'חתונה ממבט ראשון'. אוטוטו כולנו נדע אלו מהזוגות החליטו להמשיך את הקשר ואלו לא, בינתיים, ניצלנו את העובדה שעומרי הוא רופא שיניים כדי לשבת איתו על כוס מים וחוט דנטלי, כדי לדבר על מה שבאמת חשוב – איך שומרים על השיניים שלנו שיהיו כמה שיותר לבנות ונטולות בעיות דנטליות.
"יש לא מעט דברים שמשפיעים על מצב השיניים שלנו: תזונה, סוג התזונה שאנחנו צורכים וכמובן – הרגלי ההיגיינה שלנו", אומר ד"ר קראוס. עכשיו תקשיבו לו ותתחילו ליישם את ההמלצות שיעזרו לכם לזכות בחיוך יפה, לפחות כמו של המתמודדים בתוכנית:
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
הקפידו להגיע לביקורת אצל רופא השיניים והשיננית אחת לחצי שנה
הכלל הזה יעזור לכם להימנע מלא מעט צרות, אותן ניתן לפתור לרוב בקלות רבה אם רק מטפלים בהן בזמן. לנשים בהיריון מומלץ להגיע לביקורת אצל שיננית אפילו בכל 3 חודשים, משום שבתקופה זו קיימת נטייה לסבול יותר מבעיות חניכיים. במקרים מסוימים בעיות אלה עלולות להוביל ללידה מוקדמת.
צחצחו היטב שיניים
פשוט ככל שזה עשוי להישמע, מסתבר שדווקא את הכלל החשוב הזה חלקנו נוטים להזניח. צחצוח שיניים אפקטיבי הוא כזה שנעשה במשך שתי דקות, פעמיים ביום. מומלץ לבחור במברשת בעלת סיבים רכים, או לחלופין במברשת חשמלית.
בנוסף, חשוב שצחצוח השיניים לא יהיה אגרסיבי מידי, משום שהרגל זה עלול לגרום ל"נסיגת חניכיים". אופן הצחצוח המומלץ הוא בתנועה סיבובית, תוך התמקדות בכל חלל הפה ובעיקר בקו שבין השיניים לחניכיים. ואם עד כה הזנחתם את השיניים האחוריות, זה הזמן לתת להן קצת יותר יחס.
הקפידו לנקות גם בין השיניים
לצורך המשימה תוכלו להשתמש בחוט דנטלי או בקיסם ייעודי. אופציה נוספת היא להשתמש בתקן מים ייחודי, שמשתמש בלחץ המים ופועל כמו חוט דנטלי לניקוי עמוק ויסודי בין השיניים. בכל מקרה, חשוב להקפיד על פעולת הניקוי הזאת בכל יום. אם אתם זקוקים להדרכה, תמיד תוכלו לפנות לשיננית שלכם שתשמח להדגים לכם כיצד עושים את זה נכון.
שימו לב למי הפה שבהם אתם משתמשים
אם אתם רגילים להשתמש במי פה ולא סובלים מדלקות שיניים, חשוב שתביאו בחשבון שלא כל סוגי התכשירים אכן מיועדים לשימוש יומי, מכיוון שחלקם מכילים "כלורואקסדין" – חומר שאמנם מיועד לטיפול בדלקת חניכיים אך עשוי לגרום להצהבתן. סובלים מדלקות? כדאי להשתמש במי פה בהתאם להמלצת הרופא ובמינון המתאים, בדרך כלל ההמלצה היא על שימוש לתקופה מוגבלת.
הימנעו מעישון
עישון כידוע, הוא גורם סיכון למחלות רבות. בהקשר שלנו, הניקוטין שבסיגריות עלול להוביל לפגיעה בכלי הדם, וכך גם למחסור באספקת דם מספקת לחלל הפה, ובסופו של דבר, לפגיעה בשיניים ובבריאותן. ניקוטין גם פוגע בספיגת ויטמין C מה שעשוי לפגוע בחניכיים.
שמרו על תזונה מאוזנת
תזונה מאוזנת חשובה לשמירה על הבריאות הכללית, ומסתבר שגם בהקשר של השיניים יש לה חשיבות גדולה. חשוב לצרוך תזונה עתירה בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ומינרליים.
דוגמאות למאכלים כאלה הם למשל: ירקות כמו גזר או מלפפון, פירות כמו תפוח ודגנים מלאים כמו שיבולת שועל. הסיבה לכך היא שמאכלים פריכים המכילים סיבים, גורמים לנו ללעוס יותר. כשזה קורה, אנחנו מייצרים יותר רוק, ובשורה תחתונה – התהליך הזה מפחית את הבקטריות בפה שלנו ומסייע לצמצם את הפלאק, רובד החיידקים שמצטבר על השיניים.
בנוסף, מומלץ להימנע מאכילת מאכלים דביקים כמו טופי או ממתקים מסוכר מעובד, משום שאלה לרוב נוטים להידבק לשיניים ולהעלות את רמת החומציות בפה.
לעסו מסטיק ללא סוכר
את הטיפ הזה סביר שרובכם תשמחו לאמץ. הלעיסה תורמת ליצירת הרוק בפה, שהיא כאמור פעולה המסייעת לשמור על השיניים.
שתו הרבה מים
המים חשובים לבריאות הכללית, לשמירה על מערכת חיסון תקינה, לעיכול טוב יותר (שגם משפיע על מצב השיניים באופן עקיף) וגם לניקיון הפה.