ההייפ סביב הטריק להכנת בורקס מדפי אורז מסרב לדעוך. ומדוע לא בעצם? בסך הכל מדובר בתחליף דיאטטי לא רע בהשוואה לבורקסים נוטפי השומן המוכרים, ויש אפילו כאלה שטוענים שהוא לא פחות טעים.
אלא שכעת מתברר כי הטריק הקולינרי הזה עלול לעלות לכם בנזק לשיניים. אם ניסיתם להכין את הבורקס בעצמכם, ודאי הבחנתם בכך שהמרקם שלו דביק יחסית, מה שעלול לגרום לו להידבק לשיניים.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
"בגדול, כל מאכל שנדבק לשיניים פחות מומלץ לצריכה יומיומית", אומרת ד"ר טל בראון-בולוקן, מנהלת רפואית בכללית סמייל.
בין המאכלים המועדים ביותר לפורענות היא מציינת גם: פירות יבשים, טופי וסוכריות המיועדת ללעיסה. הבעיה העיקרית, לדבריה, מתרחשת כאשר המאכל הדביק נותר על גבי השן במשך שעות ארוכות.
ד"ר דורון שמיר, מנהל "מרפאת מומחים", מחזק את הדברים: "טעות רווחת היא שמזון מתוק הוא הגורם הבלעדי לעששת ולפגיעה בשיניים. אולם למעשה, גם מאכלים מלוחים כגון דפי אורז מבושלים או גרגרי אורז, מורכבים מפחמימות, שהן למעשה רב סוכר שמתפרק ומשמש מזון לחיידקים. אלה מפרקים אותו וכך למעשה נוצר תהליך של עששת.
עוד ב-mako בריאות:
>> להתרחק ומהר: זאת הפחמימה שהכי פוגעת בדיאטה
>> זאת תדירות הסקס שתשמור על הבריאות שלכם
>> אתם משתמשים בחפץ הזה כל יום והוא מסכן אתכם
אבל לא באנו לבאס, ויש פתרון פשוט: "חשוב לצחצח היטב את השיניים מיד לאחר האכילה, ולהתמקד בעיקר בחלקים שבין החניכיים לשיניים וגם באזור השיניים הטוחנות", מציעה ד"ר בראון בולוקן. לדבריה, הפעולה תסייע להסיר את עודפי המזון ותגן על השיניים.
בקיצור, אם חשקה נפשכם בבורקס מדפי אורז, שיהיה בכיף. רק אל תשכחו לצחצח היטב את השיניים מיד לאחר האכילה.