ההמלצה הרווחת בקרב רופאי שיניים היא להשתמש בקשית, בייחוד כשמדובר במשקאות עתירי סוכר או משקאות שעלולים להכתים את השיניים. שימוש בקשית מפחית את מגע המשקה עם השיניים ובכך עוזר לשמור עליהן בריאות. נוסף על כך, שימוש בקשית במסעדות יכול לסייע להיחשף פחות לחיידקים בכוסות לא נקיות. ואכן מחקרים רבים הראו ששימוש בקשיות מפחית חורים בשיניים. אך נראה שעד כה התעלמו מחסרונות רבים ואחרים בשימוש בקשית.
מומחים טוענים שקשית תורמת מעט להגנה על השיניים ולמעשה יכולה לעשות נזק לפה, למערכת העיכול ולעור. הנה כמה מהדברים שיכולים לקרות לכם אם תשתמשו באופן תכוף בקשיות.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
עלול לגרום ל"שפתיים של מעשנים"
שתייה מקשית עלולה לגרום להזדקנות מואצת של העור מסביב לשפתיים. "כשאתם שותים מקשית, אתם מכווצים את השפתיים בפעולה שדומה לעישון, ועם הזמן פעולה זו מעודדת היווצרות של קמטים סביב הפה", הסבירה ד"ר לאנה רוזנברג, רופאת שיניים קוסמטית, לדיילי מייל. הסיבה לכך היא שאנשים המשתמשים בקשית בתדירות גבוהה למעשה מאמצים את שריר ה-orbicularis oris, שמקיף את הפה. וזה יוצר קמטים קטנים סביב הפה שמתעמקים ככל שהעור מתבגר. מחקר משנת 2015 שפורסם בכתב העת המדעי Cell Research הראה שמעשנים נוטים לפתח קמטים סביב הפה, בעקבות פעולת כיווץ השפתיים בעישון.
לא מגן לחלוטין מפני כתמים
רבים חושבים ששימוש בקשית יכול למנוע כתמים בשיניים, כתוצאה משתיית קפה או יין אדום, אך ישנם מומחים שלא מסכימים עם זה. ד"ר מארק בורהן, רופא שיניים, סיפר לדיילי מייל שהרעיון ששתייה מקשית מפחיתה כתמים בשיניים (שנתמך על ידי לא מעט רופאי שיניים) שגוי לחלוטין. "בפעם הבאה שאתם שותים מקשית, נסו לשים לב אם אתם מרגישים שהמשקה נוגע בשיניים שלכם. אני מבטיח לכם שתרגישו את המשקה בשיניים שלכם", הוסיף. מתברר שגם הלשון יכולה לתרום לכתמים בשיניים. "הלשון נמצאת במגע תמידי עם השיניים, אז אם משקה מוגז או קפה נוגעים בלשון שלכם, זה גם יגיע לשיניים".
עוד ב-mako בריאות:
>> זה מה שקורה לגוף כשמפסיקים לקיים יחסי מין
>> הגיעה לעשות החלקה וגוונים ויצאה עם צלקות
>> חייכו! מצאנו טריק פשוט להלבנת שיניים בבית
יכול לגרום לחורים בשיניים
"הנוזל (החומצי או המתוק) עדיין בא במגע עם השיניים, אז עדיין יכול להיווצר פלאק ולגרום לחורים, אם אתם לא מקפידים על היגיינת השיניים", אמר ד"ר פול סאסמן מהמרכז לרפואת שיניים קוסמטית. דוח שפורסם בשנת 2005 בכתב העת לרפואת שיניים Dental Dentistry חשף כי קשיות עשויות להגביר סיכון לחורים בשיניים, אם אנשים מכוונים את המשקה לאותו אזור בפה. נוסף על כך, הדוח מצא שאנשים נמצאים בסיכון גבוה יותר לריקבון בשיניים הקדמיות אם הם שותים מקשית, כשהיא ממוקמת בקדמת הפה ועל השיניים. "כשאתם שותים משקאות חומציים או ממותקים מקשית, ודאו שאתם ממקמים אותה מאחורי השיניים, כך שהמגע עם הנוזל יופחת", הסבירה ד"ר רוזנברג.
עשוי לגרום לנפיחות ולגזים
כל לגימה שאתם לוקחים מקשית מושכת איתה אוויר, שיכול לגרום לנפיחות ולהתכווצויות בבטן. "אני ממליצה למטופלים שלי להימנע מלהשתמש בקשית", הסבירה ד"ר ג'ניפר אינרה, גסטרואנטרולוגית, לאתר Prevention. "זה גורם לכם לבלוע יותר אוויר, אז לא רק שאתם צורכים את הנוזל שאתם שותים, אתם גם מקבלים את האוויר שלכוד בחלקה העליון של הקשית". זה יכול להוביל לנפיחות, גזים, גיהוקים וכאבי בטן".