שלב ההחלטות הגורליות של "חתונה ממבט ראשון" מתקרב בצעדי ענק, וממש בקרוב מתן וייס וגיא דלאל יחליטו אם הם ממשיכים את המסע גם אחרי 42 הימים (פרק חדש הערב, קשת 12). בינתיים, השניים מפזרים חיוכים פוטוגניים על המסך ואנחנו לא מצליחים להתעלם מהחיוך הנוצץ של הד"ר. אז תפסנו אותו לשיחה על הנושא שהוא מבין בו יותר מהכל - רפואת שיניים, בתקווה שנזכה גם אנחנו לשיניים מבריקות. 

"אנשים חושבים שהצחצוח בבוקר יותר חשוב מהלילה. אני מבין למה חושבים כך, אבל המציאות שונה לחלוטין", אומר ד"ר וייס. מסתבר שזאת לא הטעות היחידה שאנשים עושים בקשר לבריאות השיניים, ואספנו ממנו את כל המידע שצריך להכיר כדי לזכות בחיוך המושלם. זה הזמן לפתוח מחברות ולהתחיל ללמוד וליישם, כי קבלנו כמה עצות זהב מאחד שיודע:

הטעויות שכולנו עושים

הטעות: מצחצחים שיניים אחרי הקפה
ד"ר וייס: "חד משמעית לצחצח שיניים לפני הקפה. ראשית, כאשר מצחצחים שיניים אנחנו מסירים שכבת פלאק, מה שמקשה על הידבקות הכתמים אשר הקפה יכול ליצור. שנית, והכי חשוב, קפה הוא חומצי וכאשר נצחצח שיניים ישר לאחר שתיית קפה תיווצר פגיעה בשכבה החיצונית (אמייל) והיחלשות של השן מנזקים פיזיים וכימיים, דבר שעלול להחמיר את המצב הקיים".

הטעות: מוותרים על הצחצוח בלילה  
ד"ר וייס: 
"מובן לחלוטין למה אנחנו מצחצחים בבוקר; יש ריח רע מהפה, אנחנו רוצים להיות רעננים ונפגשים עם אנשים לאורך היום. במהלך היום אנחנו מדברים והלשון והלחיים שלנו זזים, זה קורה בזמן שבלוטות הרוק מפרישות רוק, וכל המערכת הזאת מנקה לנו את חלל הפה באופן יחסי. ואז מגיע הלילה, אנחנו הולכים לישון, אין יותר תזוזה של הלשון והלחיים ובלוטות הרוק מפסיקות לפעול. השילוב של החיידקים בחלל הפה ביחד עם המזון שנותר גורמים לנזק במשך כל הלילה, או כמו שאני אומר למטופלים הצעירים במרפאת השיניים - 'החיידקים עושים לכם מסיבת קרחאנות בפה בזמן שאתם ישנים'. התופעה הזאת גדולה יותר ממה שחשבתי ואחרי הסבר מאוד פשוט אנשים מופתעים מהמידע ולחלוטין לוקחים לתשומת ליבם".

מתן וייס וגיא דלאל (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת 12)
מפזרים חיוכים נוצצים | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת 12

השיטות המומלצות הלבנת שיניים

השיטה: הלבנה / הבהרה ביתית
ד"ר וייס: "מתבצע באמצעות סדים שקופים מותאמים אישית לכל מטופל באופן אינדיבידואלי, ואל הסד מוסיפים חומר הלבנה לשיניים. ההלבנה הביתית ארוכה יותר בהשוואה למרפאתית (משתנה בהתאם להוראות היצרן)".

השיטה: הלבנה / הבהרה מרפאתית
ד"ר וייס: "נעשה על ידי מקור אור – קרן אולטרה סגולה ומי חמצן בריכוז של 35%. הלבנה נעשית על ידי רופא שיניים בביקור אחד בלבד".

השיטה: שילוב של השניים
ד"ר וייס: "הסיבה שאני ממליץ על השיטה הזאת היא כי פה יש התערבות והסבר רפואי ושליטה של המטופל בלובן / בגוון השיניים. בשיטה הזאת המטופל מקבל לאחר הטיפול במרפאת השיניים סדים לשימוש ביתי עם חומר הבהרה, וכך הוא יכול לשלוט בהליך ולהגיע לשביעות רצון מדויקת".

מנפצים מיתוסים

המיתוס: מברשת שיניים חשמלית יותר טובה ממברשת שיניים רגילה
ד"ר וייס: "מברשת שיניים חשמלית יותר קלה לשימוש כי היא בעצם מבצעת פעולות באופן אוטומטי, מה שניתן לעשות לא פחות טוב עם מברשת שיניים רגילה. הכל טמון בטכניקה הצחצוח, ולאנשים עם בעיות של מוטוריקה עדינה אני ממליץ באופן מובהק על מברשת שיניים חשמלית".

המיתוס: חומרי הלבנה פוגעים בחוזק השן
ד"ר וייס:
"החומרים הנמצאים היום בשוק לצורך הלבנת שיניים על ידי רופאי שיניים אינם פוגעים בחוזק השן. הפרעה אסתטית יכולה להפריע למטופל לא פחות מ'חור' בשן". 

מתן וייס (צילום: חתונה ממבט ראשון 5,  קשת 12  )
ד"ר וייס | צילום: חתונה ממבט ראשון 5, קשת 12

הטיפים המנצחים של ד"ר וייס לשמירה על שיניים בריאות

  1. בדיקה שגרתית אצל רופא השיניים אחת לשנה והגעה לשיננית לניקוי אבנית וכתמים אחת לחצי שנה
  2. שימוש נכון על ידי שיטת Bass (הנחת המברשת על השן בזווית של 45 מעלות) במברשת שיניים עם סיבים רכים (soft)
  3. החלפת מברשת השיניים כל שלושה חודשים
  4. חוט דנטלי, חוט דנטלי, ושוב - חוט דנטלי
  5. לצחצח גם בלילה
  6. להבין שהעניין הפסיכולוגי דנטלי (אסתטי) לא פחות חשוב מהרפואי דנטלי
  7. להימנע ממשקאות ומאכלים שנוטים לצבוע את זגוגית השן (האמייל): קפה, יין, ומאכלים עם צבע חזק/