כולם יודעים שסוכריות ומסטיקים מלאים בסוכר הורסים את השיניים. אבל ישנם מאכלים אחרים שבמבט ראשון עשויים להיראות לנו תמימים, אך לפי רופאי שיניים, מדובר במזונות הרסניים למדי שיכולים להוביל לחורים בשיניים ולנזקים בסתימות קיימות.
1. סוכריות להקלת שיעול
ד"ר בורהן מהאתר Askadentist.com אמר לביזנס אינסיידר שאחת הדרכים הטובות ביותר להימנע מחורים בשיניים היא להפסיק לצרוך סוכריות להקלת שיעול. "השיניים חשופות לסוכרים ולחומצות במשך הרבה יותר זמן מאשר כשאוכלים פרוסת עוגה".
2. קרקרים מלוחים
מי חשב שגם קרקרים תמימים יכולים להרוס לנו את השיניים? באותו ריאיון לביזנס אינסיידר סיפר ד"ר בורהן שמרבית הקרקרים המלוחים מכילים הרבה עמילנים מעובדים (שהם למעשה סוכרים) ולא מעט מרכיבים מהונדסים גנטית. מה שהופך את אחד המאכלים הטובים לקלקול קיבה – למאכל מאוד לא טוב לשיניים, שיכול לגרום לחורים בשיניים ולעששת.
3. קרח
על פי האיגוד האמריקאי לרפואת שיניים, ממש לא כדאי לכם ללעוס קרח. לא מעט אנשים נהנים מההרגל המגונה של לעיסת קרח, אך רבים לא יודעים עד כמה הוא יכול להזיק לשיניים. לעיסת קרח הורסת את אמייל השן ועם הזמן יכולה לגרום לנזק משמעותי לשיניים.
4. פירות הדר
זה לא מפתיע שמזון בעל חומציות גבוהה יזיק לשיניים. תפוזים, לימונים ואפילו ענבים עלולים עם הזמן לגרום לשחיקה של השן ולכיבים בפה. האיגוד האמריקאי לרפואת שיניים ממליץ לשתות הרבה מים, אם אתם מחליטים לאכול תפוז שלם לקינוח.
עוד ב-mako בריאות:
>> זו כנראה תרופת הסבתא הכי הזויה - שבאמת עובדת
>> חלום: איך לאכול מהכול, לרזות ולשמור על המשקל
>> הסיבה המזעזעת שבגללה אסור לכם להחניק עיטוש
5. קלח תירס
אם אתם מעדיפים לאכול קלחי תירס ופחות אוהבים לאכול את הגרעינים בנפרד – אתם כנראה בבעיה. ד"ר ג'ון בוזאטו, רופא שיניים ונשיא האיגוד האמריקאי לאורתודונטיה, לא ממליץ לאכול קלחי תירס, כיוון שזה עלול לגרום לסדקים בסתימות ולנזק בגשר בשיניים.
6. חטיפי צ'יפס
בדומה לקרקרים, בחטיפי צ'יפס יש כמות גדולה של עמילן מעובד, שתורם לשחיקת השן. אחד הדברים שהופכים את הצ'יפס לגרוע במיוחד לשיניים הוא העובדה שהוא נתקע בין השיניים, מה שעלול לגרום לחורים. ואם אתם ממש חייבים, דאגו להעביר חוט דנטלי לאחר האכילה.
7. פופקורן
בריאיון לטלגרף חשף ד"ר מרק יוז, רופא שיניים בריטי, שפופקורן "נמצא ברשימת חמש הסיבות הנפוצות ביותר לשיניים שבורות". כנראה הסיבה לכך היא אותם גרעיני תירס שלא פקעו במלואם שאנחנו אוכלים בלי לשים לב כשאנחנו רואים סרט. אז היינו ממליצים גם לשים אקסטרה תשומת לב לפופקורן שאתם אוכלים.